Ремонт площад "Тодор Кирков" Вароша, Ловеч

Към днешна дата са демонтирани всички преместваеми обекти на площад „Тодор Кирков“ в Ловеч, където се извършва голям ремонт по проект.

В момента фирмата-изпълнител  изпълнява следните дейности.

Извършва се демонтаж на настилката в зоната на паметника и зоната на „Покрития мост“, както и край хотел „Вароша“, комплекс „Орбита“, бившата „Винарна“ и хотел „Царяна“. Работи се по конструктивната част на бъдещия фонтан. Монтират се кабелните линии на уличното осветление, извършват се изкопни работи по дъждовна канализация.

Ремонт площад "Тодор Кирков" Вароша, Ловеч

В последно време многократно бяха задавани въпроси от граждани, както и от общински съветници, какво ще се предприеме, ако собствениците не демонтират своите преместваемите обекти.

Кметът Корнелия Маринова винаги е отговаряла, че вярва в разумното поведение и гражданското съзнание, където благото на обществото винаги се поставя над личните интереси. С днешната ситуация тази вяра се доказа.

За преминаващите през площада граждани е важно да внимават къде стъпват. Зоните на интензивна дейност са обезопасени с предпазни мрежи, поставени са и предупредителни табелки, че това е строеж.