На официална церемония на 9 януари, вторник, ще бъдат връчени ежегодната персонална награда на община Ловеч „Спортист на годината“ и наградата „Треньор на годината“. Наградите се присъждат за значими постижения в областта на спорта през 2017г. „Спортист на годината“ се връчва за 24-ата поредна година, а „Треньор на годината“ – за първа година.

Събитието тази година ще се проведе в Художествена галерия – Ловеч, с начало от 18.00 ч.

Постъпили са достатъчно номинации за „Спортист на годината“ и за „Треньор на годината“. Победителите в анкетата получават пластика, изработени от Спас Дочев. Първите получават още статуетка и грамота, осигурени от Община Ловеч.

Покана за участие в тържеството е изпратена на Атанас Кършев, експерт на Министерството на младежта и спорта за областите Плевен и Ловеч, както и към треньори и бивши спортни деятели. Поканени са и почитатели на спорта в града.

Музикални изпълнения и участие на състезатели от „Роксмайл“ ще внасят художествен елемент във вечерта.

Класацията на десетте най-добри спортисти на Ловеч има дългогодишна история. След известно прекъсване в първите години след демократичните промени в страната, през 1994-а анкетата е възстановена от спортните журналисти Стилиян Ачков, Цветомир Йотов и Никола Колев. През 2005 г. Община Ловеч също засвидетелства своята съпричастност към идеята, като учредява ежегодна персонална награда „Спортист на годината” – статуетка, изработена от скулптора Спас Дочев, която се присъжда за значими постижения в областта на спорта.

Така сега на практика ще се проведе 24-ата традиционна анкета „Спортист на годината” на Ловеч след нейното възобновяване през 1994 г.