Временни промени ще има в организацията на движението по бул. „България“ в  Ловеч във връзка с провеждането на „Love Change Music Festival“ на 2 и 3 септември 2017 г.  Събитието започва от 15.30 часа в събота в парка на старата казарма на бул. България“.

Със заповед на кмета на Общината  и на основание чл.44, ал.2 от ЗМСМА и чл.7 от Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община Ловеч, се въвеждат следните ограничения.

  1. Въвежда се временно ограничение на движението по бул. „България“, ул. „Инж. Петър Иванчев“, ул. „Генерал Скобелев“ и ул. „Георги С. Раковски“, като за периода от 14:00 ч. до 24:00 ч. на 02.09.2017 г. и от 14:00 ч. до 24:00 ч. на 03.09.2017 г. се затворят за движение на МПС

    бул. „България“ от кръстовището с ул. „Тодор Каблешков“ до кръстовището с ул. ул. „Св.св. Кирил и Методий“, ул. „Инж. Петър Иванчев“ от кръстовището с ул. „Княз Имеретински“ до ул. „Генерал Скобелев“, ул. „Генерал Скобелев“ от ул. „Инж. Петър Иванчев“ до кръстовището с ул. „Св.св. Кирил и Методий“, и ул. „Георги С. Раковски“ при изхода към бул. „България“.

  2. За посочения период таксиметровите автомобили ще ползват предвидената за тях стоянка на дясното пътно платно на бул. „България“.
  3. Движението на автобусите от градския транспорт за същия период ще се осъществява по редовния им маршрут по бул. „България“, като същите ще бъдат пропускани през затворената зона.

Заповедта е сведена до знанието на началник сектор “ПП“ при ОД МВР Ловеч за контрол, а на таксиметровите и автобусни превозвачи за сведение и изпълнение.

Контролът по изпълнение на заповедта е възложена на Даниел Колев – зам.-кмет на Община Ловеч.