lovechpodvoda10051219Мярката е заради футболния мач между „Литекс“ и „Локомотив“ – Пловдив, забранява се и продажбата на алкохол в съседните на стадиона заведения

Със заповед от днес кметът на община Ловеч въвежда временна организация на движението на територията на града за времето от 17 до 24 ч. Мярката е във връзка с провеждането от 21 ч. на футболната среща между отборите на „Литекс“ и „Локомотив“ – Пловдив.

Ул. „Осъмска“ в частта й от пресечката с бул. „В. Търново“ до транспортния мост да се използва за паркиране на автомобили на жители и гости на Ловеч, се посочва в заповедта. За движение и паркиране на автомобилите на феновете и на организираните автобуси е предвидена ул. „Хан Кубрат“ – в частта й от пресечката с ул. „В. Левски“ до „Пътна полиция“. Автомобилите, чийто маршрут за движение е в посока от и за селата Смочан, Пресяка и Гостиня, ще бъдат пропускани по ул. „Крайречна“.

За времето от 17 до 24 ч. днес се забранява и продажбата на алкохол от прилежащите заведения на посочените улици.

Заповедта е издадена на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, копие от нея е изпратено на началника на РУП – Ловеч, за сведение и изпълнение.