Детската вокална група “Чучулиги” към Клуба на дейците на културата в Ловеч спечели диплом, поощрителна  и специална награда от конкурса “Абанико”. Тазгодишният международен конкурс за испанска песен, танц  и инструменти се проведе на 25 и 26 март в София в НДК, зала 11. Децата от Ловеч бяха най-малките участници  в конкурса – 4, 5 и 6 годишни. Те изпълниха песента”Усмивка” на български и една песен на испански език – „Siete Pekas“.

Конкурсът се отличава с многобройно участие на чуждестранни състави и силна конкуренция – участваха над 100 изпълнители, между тях солисти, дуети, триа, квартети, вокални формации и групи. Провежда се шести път в София  от агенция “Аrtvoises” с подкрепата на посолството на Кралство Испания, института “Сервантес”, Столична община , район “Оборище” и 164-та гимназия с преподаване на испански език “Мигел де Сервантес”.

Нашите малки певци се справиха повече от отлично и покориха чуждестранното жури, в което имаше специалисти от Молдова, Холандия, Украйна, Сърбия, Италия, Испания, Хърватска и България.  Ръководителката Тинка Симеонова благодари на родителите, които поели разходите по пътуването и набавянето на подходящо облекло за децата.

Със своя талант и чар малките таланти, които са от детските градини “Мария Сиркова”, “Радост” и “Зора“,  представят успешно „града на люляците”.

Неотдавна  „Чучулигите“ записаха в студио “Музикален свят” поредица песни. Дискът е със заглавие “С песен, към доброто”. В момента групата продължава подготовката си за участие в следващи музикални национални и международни конкурси.