Вокалната група „Чучулиги“ бе приета днес, 21 юни, от кмета на Ловеч Корнелия Маринова по повод  многото награди през последния сезон. Във ваканционния ден се събраха петима от деветчленния състав – малките Стефани, Момчил, Теодор, Лилия и Ния, като с тях в общината дойдоха и родителите им. Пред тях децата изпяха патриотичната песен „Знамето ни е трицветно“, с която се явяват на конкурси.

Повечето певци са още в детската градина, но има и първолаци, стана ясно от разговора, който проведе с тях кметът Корнелия Маринова.  Ръководителят на групата Тинка Симеонова разказа за последните изяви на малките певци и показа колко награди и грамоти имат. Сред последните отличия са „Специален приз“ и поощрителна награда от  тазгодишния международен музикален конкурс АБАНИКО в София.  Освен това вокалната група спечели има грамота от Втория национален младежки конкурс „Вятър ечи, Балкан стене“ в Дряново.  Сега „Чучулиги“  работят към Клуб на дейците на културата  в Ловеч.

Малките таланти са получили специална покана от Международната музикална агенция ARTVOICES за участие в Международния фестивал в град Ричоне, Италия, до Адриатическо море. Фестивалът започва на 20 септември  т. г. и ще трае шест дни. За там предвиждат  три конкурсни участия с изпълнение на по две песни – една на български език и една на италиански или испански език.

Поставената цел е да се откриват и развиват заложбите сред младите дарования, да се помага на децата да израстват емоционално и свободно да творят. Запазен знак на вокалната група са авторските песни на Тинка Симеонова, които е записват на дискове. С финансовата подкрепа на родителите на малките певци наскоро бяха записани песни на диск под  заглавието „С песни към доброта“.  Този диск бе надписан и подарен на кмета. От своя страна Корнелия Маринова благодари на родителите, които подкрепят децата, като пожела бъдещи успехи на „Чучулигите“.

За всеки малък творец, дори и за отсъстващите,  бяха осигурени екземпляри от книжката „Левски в детските очи“ от Иван Стоянов, заедно със специален флаг, посветен на годината на Васил Левски. Групата получи и националния трикольор и знамето на община Ловеч, които заедно с рекламни материали ще използват по международните сцени.