rik11lovech309142Председателят на РИК Ловеч Валентина Недялкова съобщи, че на 04.09.2014 г. е бил последният ден, в който ако някой от кандидатите в регистрирана кандидатска листа на партия или коалиция се откаже, партията или коалицията може да предложи друг кандидат, който да заеме освободеното място или последното място в кандидатската листа.

В тази връзка в Районна избирателна комисия Ловеч постъпи изричен отказ от Емил Цветанов Цветанов, регистриран под № 1 в кандидатската листа на политическа партия „ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ“. С Решение № 64-НС от 04.09.2014 г. РИК Ловеч се произнесе по постъпилото заявление от Цветанов като го заличи като кандидат в кандидатската листа.

Бе извършена регистрация на предложения от политическа партия „ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ“ нов кандидат – Иван Горанов Ангелов, който бе поставен на първо място при запазване поредността на останалите в кандидатската листа – Людмил Евгениев Здравков и Мирослав Дончев Димитров, поставени на второ и трето място.

Напомняме, че обявените резултати от регистрацията се запазват: 25 партии и коалиции регистрирали кандидатски листи и 123 кандидати за народни представители в изборите за Народно събрание насрочени за 5 октомври 2014 г. в Изборен район Ловеч.

 

С решението може да се запознаете на интернет страницата на РИК Ловеч – https://rik11.cik.bg/reshenie/?no=64&date=04.09.2014