rb109144В понеделник водачът на листата на Реформаторския блок за Ловеч Николай Вълков и членовете на листа за изборите за Народно събрание я регистрират в РИК – Ловеч.

Листата е била утвърдена на Разширения граждански съвет на Реформаторския блок, в който участие са взели и представители на партиите от РБ и гражданския съвет от Ловеч.

Водачът на листата на РБ в Ловеч Николай Вълков е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски”. Адвокат, заклет преводач. Юридически консултант на Европейския парламент, Европейската комисия, процесуален представител и на Европейския съюз в България, Омбудсмана на Република България, корпорации като Майкрософт, Рош, Експириън и др., юридически консултант в 41-то и 42-то Народното събрание. Член на Контролния съвет на „Движение България на гражданите”.

rb109143Анна Тодорова  на 45 години, родена  гр. Перник. Завършила  Математическа гимнаия в Перник и специалност “Химия” в ПУ „Пайсий Хилендарски” – Пловдив. Работя в частна дърводобивна и дървопреработвателна фирма – организатор производство и вход суровина. Член на ДСБ и зам. председател на ДСБ – Троян. Женена с две деца.
Свилен Андреев е на 26 години от гр. Троян. Завършил е Политология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализирал магистратура по Дипломация и национална сигурност. Занимавал се е с онлайн публицистика. Активен блогър. Като политолог анализира случващото се на родната политическа сцена.

Заема 4-то място в листата на Реформаторския блок в Ловеч.

Божидар Лукарски е на 42 години, роден е в гр. Перник. Председател на ПП ”СДС”. Председател на Контролния съвет на СДС в периода 2010 – 2013. Член на СДС от 1999 г. Завършил „Национална гимназия за древни езици и култура в София и специалност „Право” от СУ “Св. Климент Охридски”. Главен експерт – юрисконсулт, дирекция “Правна” в Агенция за приватизация /Агенция за следприватизационен контрол. Главен секретар на район “Младост”, Столична община (2002 – 2003г.). Заместник-кмет на район “Младост”, Столична община- (2003 – 2007г.) Адвокат. Владее английски, немски, руски и сръбски език.

Заема 7-мо място в листата на Реформаторския блок в Ловеч. Водач в 23-ти МИР София.

10 коментара

  1. Какво значение има каво и къде е завършил,това би имало значение в нормалните държави.Този и другите от листата му отиват в парламента /ако влязат и ако Кунева не им подлее вода/ за да станат патерица на една вулгарна мутра.Това трябва да знае всеки от старите седесари,които биха гласували за РБ – гласуваш за патерица на Боко.

    1. На едни предишни избори по същия начин зад Боко се мъдреше кофти снимка на Костов и надпис “Гласуваш за Борисов, получаваш Костов”. Да, ама не, оказа се, че Янев и Сидеров бяха патериците на Борисов, а Костов – неговият коректив. Но кой да ти помни подробности, особено когато не му изнася.

  2. “Не съм съгласен, не всички са маскари. Колкото по-интелигентен и успял е един човек, толкова по-трудно моге да се поддаде на изкушенията. Синдромът на Бай Ганьо е характерен за дребните душици, нискоинтелигетни, комплексирани, които ловят момента, за да си оправят живота, защото втори шанс може и да не получат.”

    Дай пример! Поне един, без значение от коя партия е. Черноработника, правещ закони и движещ работата в парламента, все някога опира до безгласния натискач на бутони. Нали трябва да приеме работата му. А, дори натискача не приема или отхвърля, а майкатапартия. Парламента е пълен с МЪРТВИ души с впечатляващи визитки.

    1. Боби, тук е предложен човек, който не е бил депутат, а е вършил вместо тях работата по законотворческа и други подобни дейности в парламента. Нали целта е точно такива хора да са нашите представители? Виждам, че не си удовлетворена от ситуацията с скъпопратените “бройки”, които трудно четат и пишат, камо ли да са полезни с нещо на обществото. Когато нашият представител и разбира за какво точно гласува, а и може да дебатира по проблемите, да дава предложения, да изготвя закони, запознат е и със практиките и законодателствата на другите демокрации от естетството си на работа, мисля, е вариант, от който не бихме се срамували?

    2. Прави сте и двамата.Човекът е читав.Не се е възгордял,въпреки че цялата плеяда от всичките листи за изборите на негово място биха се възгордели.Но Боби казва нещо много съществено – без мнозинство от такива хора в Парламента всичката им положителна енергия и законотворчество остават”глас в пустиня”.Много птички трябват,за да дойде ПРОЛЕТТА и в нашите географски ширини.И затова първото,което трябва да разберем е,че не бива лекомислено да се отказваме от правото си на глас.Хайде този път да не се правим на обидени интелигенти и да отидем в избирателните секции.За риба винаги ще ни остане време.Важното е ние да не сме ШАРАНИТЕ.

  3. “Николай Вълков е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски“. Адвокат, заклет преводач. Юридически консултант на Европейския парламент, Европейската комисия, процесуален представител и на Европейския съюз в България, Омбудсмана на Република България, корпорации като Майкрософт, Рош, Експириън и др., юридически консултант в 41-то и 42-то Народното събрание.”
    Божидар Лукарски е …завършил „Национална гимназия за древни езици и култура в София и специалност „Право” от СУ “Св. Климент Охридски”. Главен експерт – юрисконсулт, дирекция “Правна” в Агенция за приватизация /Агенция за следприватизационен контрол. Главен секретар на район “Младост”, Столична община (2002 – 2003г.). Заместник-кмет на район “Младост”, Столична община- (2003 – 2007г.) Адвокат. Владее английски, немски, руски и сръбски език.”
    ……………………………………………………………………………………………
    Интересно ми е да видя дали има подобни визитки в другите листи, особено в тази с номер 22.

    1. Дааааааа, впечатляваща визитка, няма спор, ама ме гложди следното:До колко всичките тези умения, способности, дори възможностите които се отварят със ставането на депутат, ще бъдат вкарани в употреба и за благото на народа? Не е тайна, а и сме свидетели години наред, как кадърни, патриоти, милеещи и всякакви подобни влезли в политиката се преобразяват до неузнаваемост и след три месеца в Парламента, не можеш да го познаеш, това същия ли е за който си гласувал или е някакъв клонинг. Защо казвам това? Нещо им става на всички, които влизат във властта. Нещо , като вирус, който убива всичките им дипломи, способности и чисто човешки качества. Нееее, debelaka, не се заяждам, не не…. Това се отнася за всички кандидати за депутати. И сега да кажа, каква ми беше мисълта за писането. Няма никакво значение, какви хора избираме. Колко са кадърни, какви дипломи носят и какви са патриоти. Влезат ли в Парламента, край……. !Нищо не ги интересува освен собственото им облагодетелстване. Докато не се приеме закон с който да имаме властта да отзоваваме своя депутат, когато не сме доволни, няма смисъл от такива визитки и такова фукане,ЗАЩОТО ВСИЧКИ СТАВАТ ЕДНАКВИ И ТОГАВА МАЙНАТА ИМ НА ВИЗИТКИТЕ!

    2. Не съм съгласен, не всички са маскари. Колкото по-интелигентен и успял е един човек, толкова по-трудно моге да се поддаде на изкушенията. Синдромът на Бай Ганьо е характерен за дребните душици, нискоинтелигетни, комплексирани, които ловят момента, за да си оправят живота, защото втори шанс може и да не получат.
      Освен това виждаш, че човек може да е черноработник, правещ законите и движещ работата в парламента и без да е един безгласен натискач на бутони, каквито ще бъдат почти всички “местни”, които попаднат там. Просто потенциалът и цензът им не позволява да реализират нищо друго.

    3. debelak, Ив.Костов беше ли интелигентен и успял човек, когато гласувахме и го избрахме? Да, беше!!! Цялата власт беше ли в ръцете Костови??? Да! Излъга ли ни Костов? ДА! … И кво ся, с некадърността си и неадекватното си управление Ив.Костов докара царя, комунистите, герб и дпс в управлението??? Твърдо – ДА!!! Ето защо, вземи си успелия и интелигентен Н.Вълков у дома да те организира и управлява, а нас ни остави да си избираме, онези които познаваме – ЛИЧНО, макар и да не са интелигентни и успели според твоите критерии !!!
      п.п. Апропо, debelak, де го днес твоят Велики Пепи Николов, тоже интелигентен и успял човек, който се срещаше с простолюдието в сряда по пазара и клетви даваше да ни оправя, за който ТИ ни агитираше да гласуваме?

    4. Явно всеки мери случилото се през 1997-2001 година от своята камбанария. Ако някой е очаквал да се нагуши покрай Костов и не е успял, да, излъгал го е. Някои се облажиха, да, но в Ловеч доста от хората, гласували за него тогава, му вкарват вината, че не са получили насреща нищо. Седесарите, видите ли, трябвало да получат своя пай от приватизацията.
      Да, заради това, че доста хора се оказаха троянски коне, и просто некадърни, не се случиха идеално нещата, но икономически и политически страната се стабилизира. царят го доведоха едни други хора, с цел да успеят да свалят правителството на СДС от власт, защото ( и това се признава отдавна от хора от всякакви цветове) най-успешното правителство след 1989 година не можеше да бъде свалено по друг начин.
      Зная, че за някои силно неудовлетворени хора Костов им е оправдание за всички неуспехи в живота, но това си е техен, а не мой проблем. И да, ще продължавам да агитирам за интелекта и знанието, независимо от мнението на анонимни коплексари, и никой нещастник няма да ме спре.
      П.П.: Пепи Николов е жив и здрав, занимава се с преподавателска и научна дейност, член е на партия от РБ. Ако го бяхме избрали за депутат, то щяхме да имаме основание да му потърсим сметка за предизборните обещания. Сега на виждам основание да го правим, можете се обърнете към Кирил, Митко, Доктора, Корнелия и т.н.

Comments are closed.