zapalvanedupki19041514Павлин Иванов

Температурата на въздуха е около 11 градуса, тъкмо след проливен дъжд и множество локви по безобразно поддържаните ловешки улици. По сигнал на читателка на „Ловеч днес“ за некачествено „запълване“ на уличните ями, отивам на ул. „Подполк. Александър Кусев“.

Както се вижда от снимките, някой е нахвърлял набързо нещо в уличните дупки. Сместа е подобна на някаква иновативна асфалтова кал. Може би това е съвременна технология, не знам.

По нахвърляното нещо в дупките вече са преминали десетки автомобили. Всеки от тях е занесъл чрез гумите си частица „иновация“ в къщи. Ясно личат следите от автомобилни гуми по почти всяка една „ремонтирана“ дупка. Очевидно, въпрос на много малко време е, хвърлените общински пари в асфалтовата кал, да отново да потънат в нищото.

Да, винаги става въпрос за пари!

zapalvanedupki1904158Изключително любопитно ми е, КОЙ общински служител ще си сложи подписа под платежното към фирмата изпълнител и широко ще отвори вратата за едно хубаво разследване.

Искам да ви припомня един подобен христоматиен пример за некачествен ремонт. В село Българене, по сигнал на жител на населеното място, установихме супер некачествен ремонт за стотици хиляди левове. Асфалта или неговото подобие, което беше използвано, буквално се ронеше, а тревата в него, избуяваше на воля, за което „Ловеч днес“ писа.

С половин уста, от Община Ловеч съобщиха, че са спрели плащане към фирмата за около 250 000 лева, заради некачественият ремонт. Ще проверя отново този факт, защото от опитът ми с тази администрация мога да кажа само едно – думите почти винаги се различават от действителността.

И ако отново някой е пуснал плащането, въпреки системните опити за потулване на всички издънки, ще бъде предизвикано разследване и най-вероятно, подписалите документите с невярно съдържание ще понесат последиците.

 

 

8 коментара

  1. Жителите на града са длъжни да контролират обществените дейности, за да бъдат наричани Граждани в истинския смисъл на думата. Като не умеем да живеем като граждани, ще получаваме и такова управление. Ако търсите виновник – погледнете в огледалото.

    1. На “запад” такива подобни методи за ремонт се ползват само за временно запълване на дупки, само докато се ремонтира изцяло платното, което отнема не повече от 2-3 месеца, а тук това е основния начин на ремонтна улиците! Схващаш ли разликата?

  2. Отдавна исках да задам този въпрос и аз,но не знам на кого.Всички дупки в кв,,Младост,,са запълнени така и след първия дъжд зейват отново.Кой контролира тази дейност и защо никой не си гледа работата отговорно?

  3. 10 млн. евро пари за Баш бунар пръсна минчо, а няма почти нищо направено на лице за такава голяма сума! За половината на тези евро пари в други градове с очите си видях направени многоо по-големи, красиви и поддържани градски градини с алеи, езерца, беседки, площадки и какво ли още не… ние сме виновни, че не се интересуваме и търпим тия в общината да си правят каквото искат и да крадат колкото си искат. 10 млн. са това! Сега тази асфалтова кал по улиците, която са я нахвърляли да цапа на хората гумите сигурно по отчет на общината ще струва минимум 100 000 лв. Ама така е като сме овце.

  4. В целия град така са “ремонтирали” дупките! Това е безумие, поредното за тази градска управа! Запълват дупките с някаква шлака, на всичкото отгоре, не се запълва до горе и дефакто пак остава дука, само че по-малко. А и този иначе толкова иновативен начин на ремот едва ли ще издържи повече от 2-3 месеца.

    За мен това е само отбиване на номера, с цел прибирането на една добра сума, с оглед оставащите едва няколко месеца управление на днешните градски “ръководители”!

    Лошото е, че алтернативата, която ще ни предложат отново срещу статуквото (МинЧо), е още по-безумна, а именно даскалицата… Трагедия, нашия любим град отива към края си…….., този път наистина…..

  5. Спри се с тези пошли въпроси с ясен за всички отговор. Ясно е кой е КОЙ. минчокаКА@со! Еба майката на градчето и преди избори започват малоумни и безмислени “проекти” и “ремонти”. Няма как трябва да се отчете на партията майка, спонсорите и родЪтЪ. Къде по- интересни въпроси и схеми има за показване пред обществото. Тук не трябва да има “съд”. Два стадиона си имаме!

Comments are closed.