Павлин Иванов

Приключва може би най-трудната, но и най-удовлетворителната година в моя живот. Тя беше изпълнена с много събития, проблеми, трудности, предизвикателства. Беше тежка, но същевременно изпълнена с огромно удовлетворение от добрата работа, която свършихме с моя екип.

Започнах годината като общински съветник, изпълнен с визията и амбицията да превърна заедно с хората, с които работя, Ловеч в един прекрасен, сигурен, интересен и красив град. Исках, всеки жител на нашия град след тази година да чувстваше, че родното място, е нещо повече от дом, близки и приятели. Искаше ми се, Ловеч да бъде каузата на нашия живот.

В края на месец януари поех управлението на „ЕКО“ ЕАД, въпреки че, честно казано, бях доста против идеята. Благодаря на г-жа Маринова и г-жа Радевска, че положиха целият си инструментариум за да ме убедят, че ако искам да променя Ловеч, управлението на тази фирма е в основата на това.

Беше непознато, трудно, често конфликтно. Водих доста битки. Но с целия отбор на „ЕКО“ мисля, че показахме как се работи с любов и всеотдайност за града, който обичаш.

Горд съм, че част от намеренията ми се превърнаха в реалност.

Днес, парк „Стратеш“ е много по-различен от преди. Добре поддържан, чист, с нови пейки, проходим път, който свързва Вароша и севлиевския път. Всичко това се случи благодарение на десетките жени и мъже, които работиха здраво! Случи се и благодарение на единомислието с кмета Маринова и зам. кмета Радевска, както и с помощта на техните екипи.

Днес старата Казарма е различна. В нейният двор се проведоха и първите събития вдъхващи й нов живот. Положихме много труд и нерви, но си струваше. Още тази година, надявам се, Казармата ще се превърне в един чудесен градски парк в центъра на Ловеч.

Положихме огромен труд в почистването на общинската пътна мрежа, непипана от години. Днес, много междуселски участъци са проходими и автобусите, специализираните машини и камиони могат да се движат безопасно.

С екипа ми създадохме нова организация на почистване на града. Мисля, резултатът е повече от видим! За първи се чистят регулярно, по график и кварталите, в които живеят много ловчалии. Цяла години почти чистим и квартал Гозница, едно забравено досега място от местните управи. Имам претенцията, че трудът на жените и мъжете работещи в „ЕКО“ донесе резултат – един чист и много по-приятен за живеене град!

Вложихме много труд в озеленяването и различният подход при създаването на красиви, цветни кътчета на различни места в града. Допускахме грешки, но си извадихме поуки и продължаваме уверени и спокойни напред.

Когато поех фирмата, тя имаше само една задача – почистването. Днес, показахме че можем да помагаме в ремонта на улиците, наши служители в строителството ремонтират около 30 общински обекта и се справят професионално.

Но най-голямото предизвикателство беше работата по управлението на Депото за отпадъци. След поредица от умишлени спънки от страна на старата фирма оператор, днес, уверено мога да кажа, че един от най-важните обекти на територията на общината се управлява професионално, отговорно и честно.

В работата си за Депото открих огромно количество нередности и имам изключително обосновани съмнения за извършвани крупни злоупотреби от шепа „богопомазани“ партийци. Скоро, разследващите се надявам да обявят чудовищният размер на случвалото се там!

Днес, на Депото е различно. Всички системи функционират отлично, благодарение на шепата хора, на които се доверих. За тези 9 месеца на управление на РДНО Ловеч не позволихме да се лъже и злоупотребява. Резултатът е около 460 000 лева на ловешките данъкоплатци са спестени и са на разположение!

През последната седмица се справихме отлично и с двата снеговалежа. След пропуските при първия сняг, коригирахме грешките си и въпреки минусовите температури, огромната част улици и обществени площи са на асфалт.

Но най-най-най-трудно ми беше да създам екип, истински отбор, които да осъзнава, че работата в „ЕКО“ е не просто препитание, а мисия. Мисля, че успях да създам условия, всички служители да се чувстват уверени, да работят спокойно, да обичат работата и своя град.

След близо година, не мога да скрия, че съм изключително доволен от постигнатото.

Инвестирахме умно в ново оборудване и машини, които вече сте видели каква ефективност дават. До края на следващата година, мога да гарантирам, че работата на фирмата ще бъде на много по-високо и технологично ниво.

Използвам моят новинарски сайт за да благодаря на близо стотината служители на „ЕКО“, с които работихме здраво! Благодаря за помощта, съветите, конфликтите, които сменяха ракурса и бяха полезни. Благодаря и онази част от общинската администрация, с която работихме отлично и имахме добра комуникация и мисля, вземахме добри решения. Благодаря!

Накак си, в края на тази кошмарно тежка година, лошото изчезна и остана единствено удовлетворението. Може би така и трябва да бъде – да се учим от грешките си и да работим умно, упорито и всеотдайно за нашия Ловеч.

Уважаеми читатели на „Ловеч днес“, на вас поднасям искрените си извинения, че сайтът ми не е такъв какъвто беше и навярно чрез значително по-малко работата си за него съм разочаровал мнозина.

Създадох „Ловеч днес“ с любов, хъс, амбиция. Днес, за добро или за лошо, огромната част от енергията ми е канализирана в другата ми работа, като ръководител на „ЕКО“. Не успявам да се справям навреме с новините, няма ги коментарите, защото не мога да отделя време за подготовка и за съжаление, не мога да ви дам другата гледна точка, която би била много полезна. Някой ден, когато работата ми в „ЕКО“ приключи, сайтът отново ще намери себе си, защото смятам, че човек навсякъде оставя своя отпечатък и има свой почерк във всичко.

Искам да благодаря на моите най-близки хора – семейството и роднините ми, както и на приятелите ми, за търпението, което имате към мен. Знам, че на моменти съм ужасен човек, кълбо от цели, амбиция и нерви и сте принудени да изтърпите всичко това. Благодаря ви за разбирането и обичта.

А на вас, уважаеми читатели на „Ловеч днес“ стигнали с прочита си до тук, желая да бъдете здрави, упорити, целеустремени, обичани и много щастливи!

И запомнете: Няма невъзможни неща!

 

3 коментара

  1. Относно снега. Ами вземи организирай и почистване на тротуара от Механото до ж.п сприката. Все пак чат, пат, от време на време някой минаваме по него.

  2. Началник! Ха сега вземи в качеството си на съветник да възстановиш фестивала Бардфест и ако не е много нахално от моя страна премахни забраната за моето участие поне в това събитие. Ама все пак преди да се захванеш с това не забравяй, че докато сме в османския съюз на евроПейските комуНистически републики винаги ще ни управляват нелегални управници страдащи и от комуНистическо полудяване на които ако им се противопоставиш много е възможно да ти се случи случка.

  3. Kiril Georgiev
    Да!За втория снеговалеж,БРАВО!
    Но все пак по-джентълменско е да оставиш хората да те оценяват.А не сам да си пишеш оценките!

Comments are closed.