hram2207141Павлин Иванов

Общинските съветници ще разгледат молба от Ловчанската митрополия, която тя отправя за дарение за довършителни работи на храма на центъра. Новата молба за помощ от страна на бюджета на община Ловеч е за 50 хиляди лева.

В мотивировката на Ловчанският владика се казва, че се моли община Ловеч да дари 50 000 лв. за довършителни работи по строящият се от години Храм в центъра на Ловеч, „за да бъде открито първото ниво на великолепния храм. Катедралният храм привлича освен ловчалии и много хора от България и чужбина. Той ще се превърне в притегателен духовен и туристически център, което се доказва от големият интерес и възхищение от храма на наши приятели от Русия, Украйна, Гърция и Германия.

Оставаме с надежда и вяра във вашата мъдрост и щедрост.“

Становището на кмета Казанджиев е да се дарят 30 000 лв., като се направи актуализация на бюджета.

В четвъртък, крайната дума е на общинските съветници, които ще приемат или отхвърлят предложението.

До сега, няколко правителства, Община Ловеч, частни лица и фирми са подпомагали с крупни дарения строителството на храма, като само ПП ГЕРБ е дарила 600 000 лв. през последните години. В помощ на градежа са се включили и много граждани чрез различни инициативи на църквата с различни суми.

7 коментара

  1. Важното е ,че за цветя има пари ,а за плочките по центъра и за друго няма

  2. За владиката – мотиката. Пари няма.

  3. “…само ПП ГЕРБ е дарила 600 000 лв.” – от субсидията от държавния бюджет.А дали и тези пари не са от данъците ни ?

  4. Кметът първо да ремонтира пешеходната зона и да залепи плочките, защото хората се измъчиха. После, ако му останат пари, да ги обрече и прати горе, “в небитието” и плати индулгенция за нас, търпящите този многогодишен институционален терор грешници!
    И да не забравя все пак , че това НЕ са негови пари!

  5. “Единственият общински съветник, който гласува «Прoтив» и аргументирано защити позицията си и интереса на данъкоплатците беше Павлина Гешева от ГЕРБ!

    «Преди месец не можахме да намерим пари за театъра и той затвори! Не е справедливо да се дава такова дарение на църквата от бюджета, защото той е от данъците. В Ловеч живеят и мюсюлмани, и атеисти. Защо трябва да даваме пари от бюджета, след като църквата е отделена от държавата.», заяви Гешева. Тя предложи , както съветниците са решили да дарят заплатите си за м. Август за ловешкия театър, така да постъпят и сега, като дарят заплатите си за храма.”

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:EU7F-7H7i9wJ:https://lovechtoday.eu/lovech.eu/old/root/print.php%3Ftype%3DN%26item_id%3D5353+&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

  6. тъпи гербаджии

  7. Явно няма край източването на Общински бюджет за сатанински дейности. Изобщо не му дреме на попа, че шахтите не действат и стават потопи нито пък на общинарите.

Comments are closed.