obsajdanestomatol1501155-1Павлин Иванов

Избраният по предложение на Юнал Мастънов и ДПС Председател на Общински съвет Ловеч Тихол Тихолов за пореден път вкарва ловешкият Общински съвет в блатото. От месеци Председател Тихолов е редовен дописник в най-четеният в миналото вестник „Ловеч прес“. Това е много положителна вест, но с едно условие – в битността си на какъв изразява мнение човекът на Минчо Казанджиев и ДПС?

Много често материалите са подписвани с „адвокат Т. Тихолов“, а от скоро, с „Председател на Общински съвет Ловеч“!

Според Закона за местното самоуправление, „Чл. 25. (Изм. – ДВ, бр. 65 от 1995 г.) Председателят на съвета: 6. представлява съвета пред външни лица и организации.“. Т.е. споделеното мнение, подписано от Тихол Тихолов – Председател на Общински съвет Ловеч, трябва да се тълкува като официална позиция на целият Общински съвет.

Това, дали съветниците са делегирали право на Тихолов да изразява личното си мнение като позиция на целият Общински съвет, без съответното решение за политическо представителство е меко казано спорно!

Да се подписваш от името на Председател на ОбС, изразявайки строго лична позиция е твърде скандално!

В другата си битност, Тихолов дава правни съвети от страниците на печатната медия използвайки друг подпис – „адвокат“. Че Председателят в работно си време на скъпоплатен общински съветник ходи в съда и защитава свои клиенти е доказан факт.

Вместо да мисли и работи за община Ловеч, посоченият от Мастънов за Председател адвокатсва във времето, в което данъкоплатците от община Ловеч му плащат заплата за да им решава проблемите!

Веднъж Тихолов вече върна цели 12 лева! от заплатата си на Председател, като заяви публично, че стига до съдебната зала за секунди, от което следвало, че не ощетявал никого и върнатите пари са достатъчна компенсация към данъкоплатците?!?

В типичен Минчовски стил, адвоката-председател още с избирането си побърза да назначи сегашната си съпруга за юрист на общинското дружество „Общински пазари“, а на бившата му съпруга ловешкият кмет и приятел възложи скъпоплатен правен анализ за нещо, което се оказа съвсем безмислено – продажбата на Стоматологията.

Тук няма да се занимаваме с подаденият преди повече от години сигнал до Ловешката адвокатска колегия за това, че по Закона за адвокатурата има основателни съмнения, че Тихолов извършва нарушения явявайки се по дела на свои клиенти като адвокат, като в същото време заема платена длъжност и с работно време като Председател на Общински съвет Ловеч.

Всичко щеше да бъде много просто, човешко и нормално, ако Тихолов използваше само името си в публикациите в местния вестник, но не, такова разбиране не битува в мислите на този човек.

Та простият въпрос, който задавам е следният:

Когато се подписва под своя публикация в местна медия с „Председател на Общински съвет Ловеч“, Тихол Тихолов сигурен ли е, че всички съветници мислят като него, съгласни са с неговите тези, одобряват ли общата позиция и по какъв начин са му дали думата да говори вместо тях?

А това, че с неадекватното си поведение продължава да съсипва и капчиците останал авторитет на местния парламент е очевиден факт!

 

 

1 коментар

Comments are closed.