ezikovazala9051310Вицепрезидентът Маргарита Попова преряза лентата на новата многофункционална спортна зала в Гимназията за чужди езици в Ловеч на 9 май. На официалното откриване на модерното съоръжение присъстваха и зам.-министърът в Министерството на образованието Мариана Банчева, областният управител Ваня Събчева, кметът Минчо Казанджиев, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Райко Райков.

„Езиковата сбъдна една мечта. Приказката за нея започна преди 25 години, когато тогавашният директор г-жа Милева прави проект за нов учебен корпус, басейни и спортна зала. Следващите директори, г-н Михов и г-жа Радева, продължават мечтата за тази приказка, но едва миналата година с отпускането на средства от Министерския съвет за изграждане на нова спортна зала приказката започва да се сбъдва“, каза директорът на гимназията Радослав Хитов. Той изрази благодарност към правителството за отпуснатите 1 милион лева, към областния управител на Ловеч Ваня Събчева и кмета на града за постоянната логистична подкрепа в реализирането на проекта. Благодарение на обединените усилия на институции и на фирмите, изготвили проекти и реализирали строителството обектът е започнат на 7 януари 2013 г. и завършен на 7 май.

ezikovazala9051316Вицепрезидентът Маргарита Попова  поздрави възпитаниците на Езиковата гимназия, които са бъдещите посланици на страната ни в Европа. „ Много често говорим , че днес времената са трудни, но когато има духовност, грижа, добри помисли, можещи хора всичко се случва. Един човек днес ми липсва и това е Симеон Дянков. Липсва ми, защото той прегърна идеята преди време и със замах каза, че ще намери пари не само за училището, в което той е учил, тук, в Ловеч, но и за още девет  такива средища на науката. Затова нека кажем добри думи за хората, които днес липсват, но които работеха и правеха добри неща“, каза при откриването на залата Маргарита Попова.

Прочетен бе поздравителен адрес от министъра на образованието, младежта и науката член-кореспондент Николай Милошев. Зам.-министърът на образованието Мариана Банчева каза, че  няма по-добро нещо от това да сбъднем  мечта, за която са работили поколения наред. За нас е важно да знаем, че наистина можем да оцелеем като нация само когато изграждаме общности, които успяват да се обединят около това да следват определени мечти независимо колко усилия и време изисква това.

След официалното прерязване на лентата вицепрезидентът даде старт на първата волейболна среща между отбора на Езиковата и СОУ „Васил Левски“ – Троян, която завърши с победа за езиковците.

По-късно Маргарита Попова и зам.-министърът на образованието Мариана Банчева връчиха немските езикови дипломи на дванадесетокласниците от гимназията.