По повод недостига от кадри, които да осигуряват сигурността на малките язовири у нас през последните две десетилетия, имаме информация от Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ – София.

След публикуването на решение на Министерския съвет и промяната в Закона за водите се отчита голям недостиг от хидроспециалисти, както и критичният срок за тяхното назначаване.

Академичната общност и Ръководството на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ – София отчитат необходимостта от подготовката на хидроспециалисти у нас.

Затова във ВТУ „Тодор Каблешков“ бе организирано обучение по специалност „Надзор и експлоатация на хидротехнически съоръжения“ в рамките на акредитацията по научното направление „Архитектура, строителство и геодезия“.

Подаването на документи за учебната 2016/17 година (не е грешка – бел. ред.) ще се извърша от 1 февруари до 10 март 2017 година в Ректората на ВТУ „Тодор Каблешков“. Обучението започва в края на март 2017. Необходимите документи за кандидатстване са диплома за завършена бакалавърска или магистърска степен и лична карта. Обучението започва в края на месец март 2017 г. Семестриалната такса е 450 лева.

Подробна информация за магистърската програма може да се види в приложението.

2 коментара

  1. Е нали днес извозихте 700 куб.м сняг.Павлине,мятай ги в Осъма да си нямаш главоболия до края на мандата.Зимата на снегорин се постна,пролетта да си на платноходка!Идва лято -суша,жега….Явно се изчерпа с публикациите за пътната обстановка та тръгна и по висшите училища информация да дириш.Или….. не филиал на ПЖИ ще правиш в Ловеч?

    1. Мърморано Христова ,ако не можеш да предложиш по -разумни осъществими решение на всички тези пречки ,които изброяваш ,а само ги порицаваш с цел да злепоставиш по-добре си затваряй устата,защото с такива бездарници и мързеливци като теб е препълнена цялата ловешка област…

Comments are closed.