milko1507131Поради високите температури е издадена заповед от областният управител

Заповед на областният управител на Ловеч за стопанисване и експлоатиране на горските територии, както и  районите около жп линиите, беше сведена за информация и изпълнение до всичките горски стопанства и фирми, опериращи на територията на областта.

Изготвени са становище и план за оповестяване при възникване на горски пожари от Изпълнителната агенция по горите(ИАГ),  утвърдени от Министерството по земеделието и храните.

 При възникване на горски пожар, горските надзиратели, както и пожаронаблюдателите сигнализират директорите  на горските/ловните стопанства, които свеждат до знанието на директорите на регионалните дирекции по горите, директорите на областните дирекции към „Пожарна безопасност и защита на населението, кметовете на общини и специализираните групи за гасене към лесничействата.

Денонощни дежурства, както и пълна готовност на специализираните автомобили и екипите за патрулиране, се дават от горските стопанства.  Забранява се паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 м от границите на горските територии, гласи още заповедта.

Всички действия за почистване на сухата тревна растителност около жп линиите и пътищата, както и линейните обекти на електропреносната мрежа от потенциално-опасна дървесина и храстова растителност, са предприети от регионалните администрации.

1 коментар

Comments are closed.