На 19 февруари в Ловешката  Езикова се получиха от Германия резулатите от проведения през декември изпит за сертификата „Немска езикова диплома“, който дава право за следване в Германия, Австрия и Швейцария.

Писмените компоненти на изпита се проверяват и оценяват в Германия и това прави тазгодишният успех още по-значим. Благодарение на новата политика на училището  за втора поредна година броят на явилите се беше изключително висок: 62 от дванадесетокласниците от трите класа, които изучават немски като първи чужд език положиха писмен и устен изпит.

За първи път обаче броят на получилите най-високото ниво С1 на всичките  изпитни компонента е толкова голям – 46 ученици. Останалите ще получат сертификат за владеене на езика на ниво В2 или документ за положен изпит.

Този успех се дължи на упоритата работа на учениците и техните преподаватели по немски език и на голямата помощ, която те получават от учителя от Германия Ева Цик, която е и регионален координатор за изпита. Тържественото раздаване на езиковите дипломи ще бъде на 15 май.

3 коментара

  1. Браво !!! Верни остават на традицията да са на върха!!!!

  2. Голямо браво на децата и техните преподаватели!

Comments are closed.