Награди за професионализъм в здравеопазването раздаде Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и това стана на честване на международния ден на сестринството на 12 май 2017 г.

В Регионална колегия – Ловеч, награди получиха трима професионалисти, като две от тях са от Първично дружество на БАПЗГ към Общинско здравеопазване.

В категория „Професионалист по здравни грижи – 2016“ награди получиха Емилия Мирчева медицинска сестра в Детска ясла „Мечо Пух“ гр. Ловеч – първо място в страната със статуетка и Красимира Мондешка – медицинска сестра в дневно фтизиатричен кабинет на СБАЛББ – Троян с грамота.

В категория „Ръководител по здравни грижи – 2016“ – награда получи Катя Колева – главен експерт „Медико-социални дейности“ в Община Ловеч, тя е отличена с грамота. Това е чест за нашия град – две награди са в общинско здравеопазване – Ловеч, от които едната е първо място за мед. сестра на годината и едно отличие. Това е прецедент в 12-годишната история от съществуването на БАПЗГ, защото се връчва за първи път на експерт по здравеопазване в общинска администрация в България – за цялостен принос и издигане авторитета на професионалистите по здравни грижи!

Тържеството стана в зала „Диамант“ на хотел „Рамада“ в София при приповдигната емоционална атмосфера. Официални гости бяха министърът на здравеопазването проф. Николай Петров,  проф. Атанас Щерев – народен представител в 36, 39 и 40 НС и съучредител на БАПЗГ; д-р Нигяр Зафер – заместник-председател на 44 Народно събрание; д-р Даниела Дариткова – председател на Комисията по здравеопазване в НС; д-р Антония Първанова – депутат в 39 и 40 НС и евродепутат; Председателят на Български лекарски съюз, Директора на УМБАЛ „Александровска“; представители на пациентски организации и др. Поздравителни адреси бяха изпратени от президента на Република България г-н Румен Радев и министър-председателя г-н Бойко Борисов.

На тържествената церемония бяха раздадени награди в две категории – награди за „Професионалист по здравни грижи за 2016г.“ и за „Ръководител по здравни грижи за 2016г.“

450-те медицински специалисти, присъстващи на тържеството, с аплодисменти изпратиха поздравителните слова на министър Николай Петров, д-р Антония Първанова и д-р Даниела Дариткова, които изразиха своето уважение към професионалистите по здравни грижи и обещаха да направят всичко по своите възможности за подобряване статуса на съсловието и задържането му в страната.

3 коментара

  1. Ne se pretesniavai za moia pravopis naslajdavai se na zdraveopazvaneto v Lovech 🙂

  2. Zdraveopazvaneto v Lovech e pod vsiakakva kritika vmesto da si razdavat nagradi po dobre da se hvanat na rabota vmesto da Hodiat po pati6tata samo. Loveshkata bolnitsa prili4a na kasapnitsa Strah da te hvane samo Kato is vidi6 otvan.Tragedia

Comments are closed.