viklovech108146По повод повторното разкопаване на пропадналият участък на ул. “Стефан Караджа”, днес се опитах да проведа среща с Изп. директор на ВиК Ловеч. Вероятно поради ангажимент на директора не можах да се срещна с г-н Тихомир Матеев и да задам своите въпроси. Единият беше свързан с повторното разкопаване на ул. “Стефан Караджа”, а вторият, много по-важен – кога директорът на ловешкото дружество най-после ще се срещне с ловешките медии, тъй като от неговото встъпване в длъжност, управлението му е обвита в пълна мъгла и повече от година съвсем съзнателно се избягва от подобно публична среща. На този въпрос, въпреки опита и на колеги от други медии, отговор все още няма.

За сметка на това, по повод първият въпрос, от ВиК Ловеч отговориха следното:

Уважаеми Г-н Иванов,

Уличното платно на ул. „Стефан Караджа” в гр.Ловеч, в участъка на бл. Захарно петле, беше разкопано по трасето на канала в зоната на пропадане. При разкритието беше установено пропадане на темето на уличния канал. Ремонтът на авариралия участък от канала беше извършен в периода 05 – 07 юли.

При откопаване на авариралия участък от канала на дълбочина 3.80 – 4.00 м, въпреки укрепването на изкопа, насипите на преминаващите от двете страни на канала на дълбочина 1.20 – 1.50 м. водопровод и газопровод се сринаха и нанесоха повреди както на газопровода, така и на водопровода.

viklovech108144Повредата на газопровода беше точкова и беше отстранена преди засипването на ремонтирания канал.

Повредата на водопровода също беше отстранена, като беше извършена оценка на състоянието на открития участък от водопровда – стоманен с година на полагане 1985 г. Според направената оценка водопровода следва да бъде подменен поради точкова корозия и увеличаващи се течове. Тази подмяна е логично да бъде извършена преди възстановяването на асфалтовата настилка, която беше нарушена и над трасето на водопровода при ремонта на уличния канал.

Подмяната на водопровода се извършва от осово кръстовище да осово кръстовище (от ул. „Хр.Ботев” към бул. „България”), като предварително са направени необходимите връзки за да не остава обширен район от квартала без вода. Подготовката на тази подмяна, както и технологията на изпълнение, изискваха изкопа от ремонта на канала да бъде напълно засипан. Подмяната е започната на 28-07-2014 г. и ще завърши (без възстановяване на настилката) до 01-08-2014 г.”

1 коментар

  1. Текущо състояние на яз. Липака от 02/08/2014

    – язовира е с рекордно количество вода
    – не се прави контролирано изпускане на водата
    – не е ясно състоянието на язовирната стена
    – не са ясни щетите, които биха възникнали ако стената не издържи

    Не съм специалист, но положението според мен е критично и опасно.

    Замислете се!

Comments are closed.