Павлин Иванов

Вчера уважаваният общински съветник Виктор Стойчев е подал своята оставка като съветник. Това потвърди за „Ловеч днес“ самия той.

След като в последните месеци той и семейството му бяха подложени на арогантен, циничен и безпрецедентен натиск от управляваща върхушка в Ловеч, заради свободно изразяваното от него мнение по въпроси свързани с днешното управление на Ловеч, решението на г-н Стойчев е разбираемо.

Влязъл от гражданската квота с листата на ПП ГЕРБ, като част от така дългоочаквата промяна и свалянето на десетилетното разрушително управление на БСП, Виктор Стойчев беше избран за председател на бюджетната комисия на Общински съвет Ловеч.

Човек чист, експерт в областта на финансите, незамесен по никакъв начин в нищо, дори мъничко съмнително, въпреки важността на работата си като Шеф на НАП Ловеч, името му умишлено беше отъркаляно от управляващите на днешен Ловеч. Връх на цинизма беше подписания от зам. кмета по образованието Венцислав Христов сигнал до РИО и Социалните служби, че детето му е в риск (виж публикациите по темата).

Тези от вас, които се интересуват какво се случва в Ловеч, знаят и няма нужда да бъде разказвано отново всичко случило се през последите месеци.

Жалко, че умен и честен човек, заради разбиранията си и свободното си мнение, заради които достатъчно беше мачкан, вече няма да бъде част от Общински съвет Ловеч!

Но, може би Ловеч това си заслужава. В Общински съвет да останат безмълвните, интересчиите и „играчите“ и те да „бранят“ интересите на обществото.

А между другото, на официалната страница на Общински съвет Ловеч, в духа на пълна НЕпрозрачност, характерна за управляващата върхушка, няма съобщение за този важен акт.

6 коментара

  1. Адмирации. Нормални и достойни хора нямат място сред вълци.

    1. Така е, върастни хора, взимат сами решения. Никой насила не го е принудил да яхва политическата метла, после пак след негово решение ( напълно логично и закомюномерно според мен) се отказва да бъде част от тоя панаир. И защо трябва на целия град да се манипулира общественото мнение, че е жертва? И той, както доста други, дръзнали да застанат срещу статуквото. Не е първият, няма да е последният. Голяма драма. Щях да се учудя, ако беше подал молба за оставка като шеф на НАП…това вече щеше да е новина…

  2. Леко почвам да се изнервям от факта, че цял Ловеч се занимава със сагата “Виктор Стойчев” . Едва ли самият той е целял толкоз шум. Каквото е искал , го е написал, казал и действал. Натиск на работното място се упражнява върху 80 % от населението, особено в наше село. Трябва ли да занимаваме уважаемият потребител с една единствена личност? Свършиха се другите проблеми в града ли? Или просто интригата е по-голяма , имайки предвид поста, който заема?

    1. Може би по личните ви разбирания е напълно нормално властта да тормози хората. Тези 80% трябваше да писнат с пълно гърло и да огласят направените им мизерии, а не да се мрънка защо се огласява част от натиска върху един от многото репресирани. Вече мога да си представя какво е било преди “демократичните” промени…

  3. Не знам защо до момента няма коментари, но аз те поздравявам.Един честен човек, какъвто си ти, ще постъпи точно така!

Comments are closed.