viktoriaeg605161Както вече ви бяхме информирали, Езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ беше сред избраните 11 езикови училища през настоящата 2015/2016 учебна година, участвали в проект за насърчаване четенето на немски език . В проекта взеха участие 12 ученички от 10 а,б,в класове. Тяхната задача беше да прочетат 4 книги на съвременни немски автори. А след това да дискутират по наболелите проблеми в  тези книги. Финалът в Ловешката Езикова беше спечелен от Виктория Стоянова от 10 б клас. Тя представи гимназията на националния кръг в София на 28.04.2016г., в който участваха и останалите 10 финалисти от цялата страна.

Състезанието беше на изключително високо ниво. То се проведе в немското посолство в гр.София. Състезателната дискусия беше от 3 части. В трети рунд взе участие победителката от Ловеч Виктория, чиито корени са всъщност от гр. Павликени.

Тя беше класирана от компетентно жури на второ място в страната след Валентин Помаков от частно училище „Веда“ – София. Той ще пътува през м. август за Берлин, където ще представи България на подобна дискусия по дадените книги заедно с участници от още 8 държави.

Ръководители на този проект за Ловеч са преподавателите по немски език Румяна Маринова  и Бранимира Христова. А координатор на проекта за цяла България е г-жа Ева Цик, преподавател по немски език  от Германия в Езиковата.

Този факт още веднъж доказва, че подготовката на учениците в езиковата гимназия в Ловеч по немски език е на отлично ниво.

Браво на всички участници и честито на Виктория Стоянова, която представи достойно Езикова гимназия –Ловеч.

 

9 коментара

  1. Е нормално е да е на немски. Ама на Руски…. Ми така си е. Все пак сегашните ни агресори искат да забравим кой ни направи държава, с какви размери и после кой оряза териториите до кава степен. Да не говорим, че вече пак са ни върнали в турция само дето още на са го споменали официално.

Comments are closed.