bezop2903121На 27 март в зала 109 на Дом „Преслав” ще се проведе общинският кръг на викторината по безопасност на движението “Да запазим децата на пътя”. Организатори са община Ловеч, СБА и сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Ловеч. Целта на викторината е проверка на уменията и навиците на учениците за действие в условията на пътното движение и формиране култура на безопасно поведение на пътя. Заявки са подали отбори от 6 училища в общината – ОУ ”Проф. Димитър Димов”, ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, ОУ “Христо Никифоров“, СОУ ”Тодор Кирков”, Природоматематическа гимназия и ОУ „Васил Левски”.

Общинският кръг ще се проведе в три етапа. По време на първия участниците ще решават листовки, съобразени с учебния материал за съответния клас – по една за учениците от пети до осми клас, тя ще съдържа 20 въпроса, времето за решаване е 20 минути. За всеки верен отговор се получава по една точка.

Вторият етап е викторина – отговор на три въпроса. Всеки отбор си тегли пликче с въпросите. Въпросите се задават с отговорите, които се прочитат от водещия викторината. След обмисляне и консултация между състезателите капитанът на отбора отговаря на въпроса. Времето за обмисляне и даване на отговора е 10–15 сек. За всеки правилен отговор се присъждат по 5 точки.

Третият етап е подреждане на два пътни знака – пъзели за време от 4 минути. За всеки правилно подреден знак се дават по 5 точки.

Комисията, която ще оцени листовките и ще наблюдава работата на участниците, е в състав Димитър Василев – председател на СБА – Ловеч, представител на сектор „Пътна полиция” и Петър Петров – инструктор в  СБА – Ловеч.

Победителите ще получат предметни награди и грамота от община Ловеч.