remontosevtlenie1712151Иво Райнов

Вчера в 11.30 в качеството на общински съветник внесох сигнал, че стълбите пред Езикова гимназия са разбити и всички лампи, които ги осветяват са изгорели. Поисках съдействие от заместник-кмета Ивелина Радеска за да бъдат направени необходимите ремонти преди да е паднал първия сняг, защото тези стълби пред зимата са особено опасни. Наше задължение е да пазим живота и здравето на децата посещаващи учебните заведения на територията на общината.
Ще припомня, че проблемът е перманентен. Поставял съм го на вниманието на преишната администрация, ръководена от Минчо Казанджиев. Получавах съдействие трудно, след няколкомесечни упорити напомняния.
Снощи госпожа Радевска ме уведоми, че проблемът ще бъде решен възможно най-бързо. Ще призная, че и в най-смелите очаквания не съм предполагал, че това означава по-малко от 24-ри часа. Днес около 11 часа всички лампи бяха отремонтирани, а малко покъсно поправени всички стъпала. В добавка ремонтната бригада се погрижи и са тротоара под стълбите, който от години е разбит и изоставен. Значи може! Общината може да бъде грижовна към своите граждани и своевременно да откликва на поставените проблеми. Нужно е само управниците да не забравят, че всъщност са обикновени граждани и са избрани точно за да служат на хората. Преди няколко дни един зевзек таксиметров шофьор ми подхвърли, че чака видими резултати. За този, който иска да ги види те са на лице. Миналата седмица бе безеинтересния за Казанджиев проблем с начупените стъкла в закритата част на комплекс „Космос“, тази седмица администрацията реши екстрено проблем, поставящ в опасност 900 деца. В грижата за хората резултатите вече са видими.
Благодаря от мое име и от името на цялата общност на Езиковата на госпожа Ивелина Радевска за своевременната реакция и отговорното отношение към моя граждански сигнал. Надявам се, че това отношение ще бъде политика на нейния ресорс и за напред. Адмирации за началото!

9 коментара

  1. По този повод да извикаме мощно “Долу Леефски от Подуяне”!

  2. Зимата тези стъпала са особенно опасни,защото са счупени или защото няма къде да се оттича нормално водата, която би ги направила целите в лед? Та в тази връзка кое е приоритетно? Да няма вода по тях, която да замръзва зимата или тук там да има счупено стъпало ? Май за г-на Райнова важно е тук-там да няма счупени стъпала…

  3. Шахтите по стъпалата са с метални решетки, които щом не са откраднати досега явно са заварени. Та трудно някой наоколо ще се напъне да чисти заварени решетки. А са пълни с чакъл, защото са малки и по стръмната улица всичко слиза долу по стъпалата бързо се пълнят и хоп пак някое стъпало счупено щото плочките са замръзвали или просто отлепили..

  4. Много ми е интересно как така на г-н Райнов не му е направило впечатление, че шахтите, които са на площадките на същите тези стълби са пълни счакъл догоре и при проливен дъжд същата тази вода слиза чак долу до хотела.. Абе осветление да има пък другото друг път…

    1. Шахтите до моята кооперация сам ги чистех. Не чаках да завали. Предполагам, и живущите там няма да се счупят, нито ще им върнат годежния пръстен ако ги изчистят.
      Все пак това да си почистим около жилищата боклуци, клони, сняг, шахти са дребни неща, които правят живота малко по-ведър.

  5. Добре! Има полза от промяната на хората на властови позиции. Исторически е доказано, че дългото задържане на едни и същи индивиди във властта води до застой.

    Дано скоро и сами започнат да се задействат по проблемите.

  6. А всички останали, в качеството си на граждани на общината, как може да подаваме такива сигнали и да виждаме такива реакции?

    *сайта на общината не е оферта, едва успявам да го отворя и то не винаги.

  7. Иво, през последния месец съм ходил най-малко 10 пъти с проблеми на граждани при инж.Радевска, и познай – нямаше нито един отговор ” не знам’ и ‘не мога” да реша поставения проблем. Това ми дава основание да кажа, че паролата за решаване проблемите в Ловеч се казва инж.Радевска…

Comments are closed.