Село Йоглав, община Ловеч, е сред малкото села, в които има постоянно живеещо и практикуващо медицинско лице. И това в продължение на 60 години неизменно е Гацка Иванова.

И днес фелдшерката полага грижи за здравето на йоглавчни. Прави го въпреки трудностите – например в работата си влага повече средства, отколкото получава от здравната служба, където личният лекар идва само веднъж седмично. През останалото време на нея разчитат над 200 души. Тя ги навестява по домовете или преглежда в собствената си къща, защото не може да остави пациентите си, повечето от които са възрастни и болни хора. Това, което й дава сили да продължава да служи на хуманната си мисия, е признателността и обичта на хората.

В студ и пек фелдшер Иванова грабва чантата, в която има всичко необходимо за спешна помощ, и тръгва към болния. Познава добре хората, за които се грижи, знае какво е потребно и затова винаги е добре подготвена. В селото няма аптека, тя е човекът-аптека, който дава по някой и друг блистер, за да може болният да започне лечението веднага, докато се снабди с нужното лекарство. Много от лекарствата остават и за нейна сметка, тъй като повечето и пациенти са социално слаби.

Освен това тя е член на Клуба на инвалида и редовен участник в неговите дейности.

Чрез Гацка Иванова фелдшерската професия, както и добрите практики, доказват своята ефективност през годините, защитавайки своето място в здравеопазването.

Ръководството и членовете на Клуба на инвалида в с. Йоглав отправят коледен поздрав и благодарност към своята съселянка и „лечителка” – фелдшер Гацка Иванова.

Писмото е подписано от председателя на клуба Георги Линджов, от екипа в състав Габриела Христова, Иванка Райнова, Радка Христова, както и всички членове, които й пожелават весела Коледа!

И освен това: Да е здрава, да продължава да се грижи за здравето на хората и нека с усмивка и оптимизъм да посрещне юбилейната за нея 2017 години, през която ще навърши 80 години!

5 коментара

  1. Така отговорни са кадрите от старата школа на Болницата
    Желая ти здраве и борбен дух през следващите тридесет години Щастието за теб е обичта на хората
    Весели празници,

  2. Поздравления колежке за признанието на твоите съселяни,заслужаваш го и много повече,бъди здрава и все така вярна и отговорна към професията си!!!

Comments are closed.