moncheva2206161Два от културните институти в Ловеч имат нови директори, които са временно изпълняващи длъжността до обявяването на конкурс, съобщи на пресконференция заместник-кметът Венцислав Христов.

От 20.06.2016 г. Художествената галерия в Ловеч е с директор Валентин Николов Узунов. Той е роден през 1960 г. в Ловеч. Завършил е висше образование в Националната художествена галерия – София,  специалност живопис, през 1991 г. при проф. Светлин Русев. Председател е на представителството на СБХ – Ловеч, от 2000 г. до сега, както е и художник на свободна практика.

Има множество участия в общи и самостоятелни изложби у нас и чужбина, както и в пленери и симпозиуми. Сред отличията му са награда за живопис от Четвърто биенале на малките форми в Плевен (2008), награда за живопис от конкурс за национални награди „Алианс България“ (2009) и други.

Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ също е с нов директор от 01.06.2016 г. – Веселина Василева Момчева. Тя е родена през 1972 г. Завършила е Библиотекарския институт в София през 1995 г., освен това е бакалавър по философия от СУ „Св. Климент Охридски“ (2003) и магистър по психология от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (2009). Семейна, има син. Работила е като библиотекар в Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ от 1996 г. до момента.

Предишните ръководители на двата института бяха освободени от заеманите постове след навършването на съответната пенсионна възраст.

3 коментара

  1. Комсомола сменя директорите по политическа/партийна линия?

  2. ЦИТИРАМ,мола ви се!
    “От 20.06.2016 г. Художествената галерия в Ловеч е с директор Валентин Николов Узунов. Той е роден през 1960 г. в Ловеч. Завършил е висше образование в Националната художествена ГАЛЕРИЯ – София,…”
    Е ,човекът е с ГАЛЕРИЙНО образование – галерист,значи!
    Щом като е завършил Националната ГАЛЕРИЯ – София,значи е по-подходящ и няма нужда от канкурси.При това при кандидатстването си за поста е посочил “изключителната” си идея – чрез преустрояване на пространствата в Галерията/значи след “усвояване”на още бюджетни средства/,да я превърне в МУЗЕЙ.
    Галерия-МУЗЕЙ,значи,а?!

Comments are closed.