obs3105131Две предложения за председател на постоянната комисия по общинска собственост ще обсъдят на заседанията си следващата седмица всички постоянни комисии на общинския съвет. Те са на общинския съветник Валентина Янкова – за Венцислав Хаджиев, и на Ирина Митева, председател на групата общински съветници от ГЕРБ – за Пламен Сейзински.

     Този избор се налага, тъй като досегашният титуляр Георги Терзийски е назначен за зам.-областен управител и вече не е общински съветник. Той ще бъде освободен като член на комисията по бюджет и финанси и член и председател на комисията по общинска собственост. Председателят на общинския съвет Тихол Тихолов предлага на негово място в бюджетната комисия да влезе Пламен Герганов, който да стане още член на комисията по устройство на територията, комунални дейности и околна среда, откъдето пък да бъде освободен като член Пламен Сейзински и да бъде избран за член на комисията по общинска собственост.

1 коментар

  1. Понеже аз съм наивен, заблуден и не на последно място, не съм “цвете за мирисане”, може ли някой независим светъл ум да ме светне: Защо посочени от неизвестно”КОЙ” общински съветници „преяждат” с власт?
    Да предлагаш един действащ заместник-председател на ОбС и за председател на постоянна комисия означава или липса на капацитет или „преяждане” с власт. Изключвам липсата на експертност и капацитет у съветниците на БСП, които са в комисията, тъй като там са Анатолий Иванов и Страцимир Петков. Всеки един от посочените двама съветници може да бъде председател на комисията, защото и двамата в работата на комисията са показали, качества, които ги поставят на председателското място, но ”КОЙ” ги спира?

Comments are closed.