horpipkov605161Мирослава  Метева

На 26 април 2016 г. почитателите на хоровото изкуство , изпълниха салона на Ловчанско читалище “Наука 1870”,за да присъстват на традиционния пролетен концерт на смесен хор “П. Пипков” наречен “Великденска импресия “.Чест за хористите бе присъствието  в залата на г- жа Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч и г-жа Ивелина Радевска – зам.кмет на града .

Под диригентската палка на Даниела Павлова и под съпровод на пиано на Валерий Хомяков в началото на концерта ,прозвучаха могъщите звуци на “Хор на евреите “от операта  “Набуко”от Верди. Макар и доста познато ,това вълнуващо изпълнение пробуди в очите ми искрени сълзи,породени от завладяващите звуци на величие.

Последваха “Хор на ловците “от Вебер в изпълнение на мъжката част на хора , лиричното “О ,соле мио ” със солист Димитър Цеков.Ведро пролетно настроение създаде италианската “Слава вам ,девойки”.Изпълненията на обработен фолклор вдигнаха емоциите в залата.Прозвучаха динамичните “Седнало е Джоре,дос”,”Ябълко златна “,”Ерген деда”,както и популярната “Полегнала е Тодора”- изпълнена с много топлина от дамския състав на хора.

И за да се убедим в разнообразните възможности на хористите в жанровото многообразие на хоровите песни ,концерта завърши с изпълнението на “Скайфол”- песен на Адел за последния филм за агент 007 – Джеймс Бонд. Солист на песента бе талантливата Десислава Бешкова – ученичка в ГЧЕ ,която преди това изпълни

две прекрасни песни – “Наше лято “и “Омагьосвам те “.

За смесен хор” Панайот Пипков” предстои участие в гр. Плевен на празник на града на 14.05.2016.От 1 до 7 юни ,хорът ще вземе участие в международен фестивал в гр.Будва.

Пожелавам на хористите,на Даниела Павлова ,на хората работещи с тях и за тях,творчески успехи на наша и международна сцена!

  •        Благодаря за прекрасните емоции ,които породихте в мен в навечерието на светлото Христово Възкресение!

1 коментар

  1. Браво, Мирослава! Така се отразява събитие в медиите. Едно изречение по протокол за малоумниците-управници и отлично описание на важното и основното от вечерта и главните действащи лица. Направо чух как пее Деси Бешкова, видях изражението на лицето на Даниела Павлова по време на работа, а хоровото изпълнение направо нахлу мощно и неудържимо във въображението ми.

Comments are closed.