ulsaev701141Участъкът ще бъде третиран със специален препарат и вода, реши на заседание днес Кризисният щаб към кмета

Участъкът от улица „Д-р Съйко Съев“, залят с мазнина вчера, ще бъде затворен за движение тази нощ и утре през деня. Сутринта служители на „Еко“ ЕАД започват третиране със специален препарат на алкална основа, а след това продължават с миене. Това реши преди минути на заседание Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, свикан от кмета.

Затворен за движение остава участъкът на ул. „Д-р Съйко Съев“ от магазин „Билла“ до кръстовището с ул. „Цачо Шишков“, в определен момент заради миенето ще бъде затворен участъкът на улицата до бул. „България“. Ако се наложи, ще бъде затворен и булевардът в района на кръстовището с ул. „Цачо Шишков“ (до Районно управление „Полиция“).

След измиването утре скоростта на движението в пострадалия участък ще бъде ограничена за седмица на 20 км/ч, за което вече са поставени знаци.

Разходите по почистването на улицата са за сметка на община Ловеч, те ще бъдат потърсени впоследствие от извършителя на щетата. Той е установен, сочи информационният бюлетин на областната дирекция на МВР – Ловеч – 27-годишният Ц. Д., на когото вече е съставен административен акт. От неговия товарен «Фиат Дукато», превозващ недостатъчно добре укрепен товар в бидони, около 15.30 ч. вчера е разлята отработена мазнина по пътното платно. Движението на моторни превозни средства бе спряно незабавно, а настилката третирана с пясък и сол.

На заседанието на Кризисния щаб днес присъстваха всички негови членове, представители на ведомства и експлоатационни дружества.

 

1 коментар

Comments are closed.