bchk801142На 7-ми януари 2014г. петте клуба на младежката организация към ОС на БЧК проведоха годишно отчетно събрание. Всички делегати присъстваха, а гости на събранието  бяха г-н Петър Петров-експерт организационно развитие в дирекция БМЧК към НС на БЧК, г-жица Мирела Катранкиева – ресорен координатор от Оперативно бюро БМЧК към НС на БЧК, г-жа Цветомира Георгиева – Директор на Секретариата на ОС на БЧК-Ловеч и представители на НПО партньори.

 Регионалния координатор на БМЧК-Ловеч-Светла Илиева представи доклада за извършените дейности от клубовете през изминалата година. Специално внимание беше отделено на подпомагането на социално слабите хора, здравните програми, Дните на доброволчеството, водноспасителната дейност, помощ при бедствия, проекти с партньорите от ГЧК Браунщвайг-Залцгитер. Начертан и одобрен от делегатите бе и плана за дейността на клубовете за 2014година, като едно от първите събития през януари ще бъде сформиране и подготовка на Младежки авариен екип при бедствия, аварии и катастрофи към червенокръстката организация.

bchk801141Делегатите и гостите на отчетното събрание бяха поздравени от малките доброволки Вяра Хараламбиева и Яна Георгиева в зпълнение на флейта на българска народна песен.