Ивайло Александров Маринов 11годиниНа 20 април в седалището на Тойота в Париж, членовете на журито на Le Rendez-Vous Toyota избраха деветте победители в европейския етап на ежегодния Международен конкурс „Тойота – моята кола мечта”. По регламент участват деца от 6 до 15 години разпределени в три възрастови групи. Журито избира по три рисунки от всяка група. Тази година отново бе белязана от многобройно участие от страни като Франция, България, Германия, Англия, Холандия, Швейцария и Турция.

Конкурсът се провежда от 2004 година по идея на заводите „Тойота”, Япония. Всяка година в него участват над половин милион рисунки, детски мечти устремени към бъдещето впечатляващи със своята оригиналност, атрактивност и колоритност- огледало на детската фантазия и душа.

За втори път три от рисунките са на деца от България. Това са Лора Георгиева Петкова 9 год. и Павел Радославов Георгиев 12 год. от ОДК гр. Ловеч при АРТ школа „Гея” с ръководител Кремена Попова и Ивайло Александров Маринов 11 год от СОУ „Бачо Киро” гр. Летница с ръководител Светлана Стоянова.

Техните рисунки ще бъдат изпратени за финалното класиране в Япония, където през месец юли компетентно жури от художници и дизайнери ще обявят 27-те финалисти, които ще осъществят пет дневна екскурзия и престой в Япония и заводи Тойота.