redcross1509144ОС на БЧК и Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч превърнаха празника на квартал „Колю Фичето” в истинско забавление.

Градинката бе огласена в следобеда на 14 септември от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма.

В играта регулировчик се включиха над 25 деца, които демонстрираха как да бъдат добри пешеходци и а БМЧК показаха умения да окажат първа долекарска помощ на пострадало дете.

В ателието за рисунка на лице и постер, както и плетене на гривни, колиета и оригами право да се включат имаха и децата, и техните родители.

redcross1509143Точен мерник показаха смелчаците, които изкустно мятаха безопасни топчета в играта на дартс. Имаше и „воден дартс” , в който децата трябваше да си предават с плат балони пълни с вода без да ги изпуснат или да се спукат. По време на забавата момчетата и мочитетата имаха възможност да играят на федербал и обръч, да покажат издръжливост в скачане с голямо и малко въже, играха на рибка, предаваха си пръстени със сламки, дърпане на въже и всякакви други подобни забавления.

На родители и граждани младите червенокръстци освен демонстрацията за оказване на първа долекарска помощ на пострадал във връзка с 13ти септември – Световен ден на първата помощ, която тази година е под надслов „Бъди герой.Спаси живота. Първата помощ е за всеки, навсякъде” те подариха книжки за оказване на първа помощ и информационни материали как да реагираме и какво ни е необходимо при бедствие.

Като част от целите за развитие на младежката среда по проект „Социална програма за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускаши социалните институции” с подкрепа на фондация „Велукс и МФЧК/ЧП младите червенокръстци освен информиране на гражданите направиха и анкетиране за желанието и възможността да бъдат приемни родители.

Благодарение на ортанизираността на жителите в квартал „Колю Фичето” мажехме и да се насладим на прекраснотите изпълнения на местния духов оркестър и още много изненади.