obs2112151Председателят на Общински съвет – Ловеч, Петър Цолов свиква извънредно шесто заседание на 9 февруари, вторник, от 10 часа. Това стана ясно в следобеда на 03.02.2016 г. , след като бяха събрани и внесени необходимите 11 подписа на общински съветници.

По-рано днес не бяха изпълнени условията за свикване на извънредно заседание, въпреки че вчера това бе оповестено на пресконференция на БСП.

Искането е подписано от всички съветници от групата на БСП и на един от групата на ГЕРБ – Данчо Заверджиев. В дневния ред е заложено вземане на решение за внасяне на искане до Съвета на директорите на МБАЛ “Проф. д-р П. Стоянов” АД – Ловеч, за свикване на общо събрание на акционерите на болницата и приемане на оздравителен план.

Според правилника на ОбС, извънредна сесия се свиква при наличието на подписи на една трета от съветниците – тоест 11 от 33. Срокът за насрочване е една седмица.

2 коментара

  1. Дяловото участие на държавата в МБАЛ – Ловеч е 51%, така че е съвсем резонно тези пари да бъдат осигурени оттам. Беше лансирана в медиите и предстояща визита на министър Москов още за началото на януари, но към днешна дата тази среща е толкова факт ,колкото и оздравителния план за болницата. Ловеч, защо мълчиш?

  2. И тук изниква наивния въпрос в мен, къде бяха тези будни и загрижени за болницата люде , в последните няколко години, когато тя бе докарана до това унизително положение? Когато се обърне каруцата е много лесно да си правим евтин пи ар и да демагогстваме!

Comments are closed.