dancho2806121Данчо Заверджиев

Съгласно глава седма „Заседания на общинския съвет” раздел II „Дневен ред на заседанията” чл. 79 ал.1 от  действащият Правилник на съвета, по който работят ловешките общински съветници и който трябва да прилагат и спазват при упражняване на служебните си задължения на заседанията на общинския съвет се разглеждат само въпроси, включени в дневния ред. Предложението ми до общински съвет с вх.№ ОС – 732/08.09.2014 г.  относно  финансиране  на неотложен  ремонт  на  детско  отделение   към  МБАЛ  „проф. д-р  П. Стоянов”-Ловеч е включено в поканата за 48-мото заседание на съвета, като точка 13и отговаря на горното изискване.

Същото предложение е разгледано на заседанията на три от постоянните комисии и не попада под забраната на чл.103 ал. 3  от Правилника – “ Проекти за актове на Общинския съвет неразгледани в постоянните комисии, не могат да влязат в дневния ред на предстоящата сесия “.

От дневния ред на заседанията на съвета може да отпадне с решение на общинския съвет само предложение за разпореждане с недвижими имоти на основание чл. 79 ал. 4, но предложението ми не се отнася към разпоредба, защото не е за разпореждане с недвижими имоти, а и общински съвет не е приемал решение за отпадане на предложението ми.

В деня на заседанието предложението ми отпадна от дневния след направено устно предложение от Валентина Янкова Митева – Председател на групата съветници от БСП в нарушение на чл.79 ал. 6 (изречение последно) – Не се допускат устни предложения за промяна в дневния ред.

Въпреки явното нарушението на Правилника, председателя, без каквото и да е правно основание подложи устното предложение на  Председателя на групата съветници от БСП и то бе подкрепено само от съветници на БСП, ДПС и ОДС. С това си гласуване горните съветници не допуснаха обсъждане в съвета на предложение за финансиране  на неотложен  ремонт  на  детско  отделение   към  МБАЛ  „проф. д-р  П. Стоянов”-Ловеч.

Справка от действащият ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ – ЛОВЕЧ, НЕГОВИТЕ КОМИСИИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МУ С ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ЗА МАНДАТА 2011-2015 ГОДИНА

Глава седма
ЗАСЕДАНИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Раздел II
Дневен ред на заседанията

Чл. 79. (1) На заседанията на общинския съвет се разглеждат само въпроси, включени в дневния ред.
(4) От дневния ред може да отпадне с решение на общинския съвет предложение за разпореждане с недвижими имоти – общинска собственост в кметството или населеното място, което не е административен център на кметство, относно, което няма предварително депозирано писмено становище по чл. 45, ал. 1, т. 4 от този правилник на съответния кметски или обществен съвет.
(6) (изм., решение № 430/25.07.2013 г., в сила от 16.08.2013 г.) При особено важни случаи кметът на общината или председателя на Общинския съвет може да внесе най-много едно мотивирано писмено предложение относно промяна в дневния ред, но не по-късно от 24 часа преди заседанието. Това предложение се гласува в началото на заседанието, без да се обсъжда. Не се допускат устни предложения за промяна в дневния ред

23 коментара

  1. Калин Георгиев, кой си ти, че да искаш аз да ти отговарям на въпроси по мое предложение до общински съвет – аз не те познавам.
    Ако те интересува предложението ми, то аз не нося никаква отговорност, че председателя на съвета не е качил предложението ми в интернет както е нормално и ти да го прочетеш.
    Лично аз на три заседания на постоянни комисии на общински съвет съм отговорил на всички поставени въпроси от съветниците. Трите комисии разгледали предложението ми са приели положителни становища и съгласно правилника, то бе включено в дневния ред на заседанието. Валентина Митева, председател на групата съветници от БСП, участва в едно от заседанията на комисиите и не е предлагала то да се отлага, нито пък каквото и да е друго изменение на предложението ми.
    Калин Георгиев, ако беше прочел предложението ми нямаше да поставяш като папагал въпроса от дадените ти опорни точки:
    Как изчисли 40 хил.?
    Защото аз не съм предлагал 40 000 лева!
    Това е истината!
    Другото е манипулация да се заблуждават хората, ако беше прочел предложението нямаше да задаваш този въпрос.

    И последно, точно ти не ми задавай никакви въпроси, защото с човек пишеш и представящ се с моето име е недопустимо да разговарям и още по-малко пък да отговаря на въпрос.
    Пиши си и си питай, колкото си искаш, но от мен няма да има коментар.
    Достатъчно ли съм ясен или да го кажа още по разбираемо – ти си човек, с който аз не разговарям.

    Хубава вечер и бъди щастлив!

  2. Явно няма да получим отговор за това как изчисли 40 хил. Или трябва да питаме Корнелия.

    1. Явно и аз няма да удостоена с отговор от твоя страна и зарежи политическото словоблудство с 2,3 и 4 буквените абревиатури – досадно е

    2. Защо искаш аз да ти отговарям на въпроси, късаещи общината. Обърни се към Община Ловеч, не към мен. Нито съм служител там, нито имам нещо общо с общината. Аз си защитавам своя кауза.
      П.С ако не знаеш 3 буквената абревеатура хил. какво означава, ще ти кажа – хиляди например 40 хил. означава 40 000, пиша хил. за да не каже някой, че съм написал повече или по-малко нули.

    3. Питам пак директно като се цитирам и моля без Корнелии, Горови, Тихолови и подобни местни величия:
      Какво изобщо целиш пишейки тук? Задавам го директно и отговарям за себе си:
      Да създам известен дискомфорт на институциите, карайки ги да поработят малко за работодателите си. Да разберат хората, че освен задължения имат и доста права, които трябва да си търсят. Да си спомнят, че могат да се изкажат на глас и че някой е длъжен да се съобрази с тях.

  3. Данчо, още чакаме твоето обосновано предложение и количествена сметка за ремонт на ЕДНА стая на стойност 40 хил. лв. Ти стая ли искаш да ремонтираш или къща да строиш?

  4. Данчо, какво стана, бе момко?
    Спешен ремонт на отделението, а то било ремонтирано.
    Нещо не мога да разбера, кое трябваше да бъде ремонтирано?

  5. Данчо, а ти даде ли ясно обосновано предложение за ремонта и за нуждата от точно толкова пари или инвестиционен проект, по който да личи, че са нужни толкова пари. Не съм против ремонта на детското отделение, но искам да разбера как точно сметна 40 хил. лв или просто го изтреля ей така.

    1. Калинке – малинке, алена, шарена, дрънчиш на простотия. Вземи почети малко литература, образовай се в правописа си и тогава дръж сметка.

  6. Тълкуването и прилагането на текстовете на целия чл.79 ал.1 до ал.10 от Правилника е въпрос от” всшия пилотаж”в правото и не подлежи на разисквания с един носител само на сертификат за”медиация”.

  7. Ами те тогава съветниците може да са двама от БСП и по един от ДПС и ОДС , защо се манипулира така обществеността .

    1. Браво на Pepi. Как само се е загрижил/а за “манипулирането на обществеността”. Ами ако бяха само двама от БСП и по един от ДПС и ОДС – как щеше да мине това гласуване на съветниците точката да отпадне бе, Pepi. Когато няма риба и Pepi e Pipi.

  8. Дебелак ли си слабак ли си не те знам, но със сигурност си невъзпитан мишок, който само глупости лае. Тая мое да е неграмотна ама пък Даката лъже и заблуждава хората от Ловеч постоянно и то в интерес на политически интереси, ГЕРБ в Общинския съвет са тъпаци ама той това го неспоменува, защо ли???

    1. “Ще бъде ли сложен край на разсипията и безпътицата в Общински съвет-Ловеч?
      Отговор на този въпрос могат да дадат единствено и само общинските съветници от ГЕРБ и СДС, както между впрочем заявиха самите те на 16 октомври.
      Това е надеждата за Ловеч и за местно самоуправление!” Корнелия Маринова
      …………………………………………….
      Ето ти нещичко от мрежата, о, еталон на галантността и възпитанието. Коментирай на воля, а аз ще се наслаждавам на изисканите ти епитети и гениалните разсъждения.

    2. Провинциалната безпътица е стигнала чак до столицата, щом и дебелака вече цитира “нашия чиляк”.

    3. Цитирам го с ирония, идеално пасва на поста над него, а откъде – няма как да знаеш. 🙂 Оглеждай се, може да се срещнем някъде по улиците.

    4. debelakа
      18.10.2014 на 12:17
      „Ще бъде ли сложен край на разсипията и безпътицата в Общински съвет-Ловеч?
      Отговор на този въпрос могат да дадат единствено и само общинските съветници от ГЕРБ и СДС, както между впрочем заявиха самите те на 16 октомври.
      Това е надеждата за Ловеч и за местно самоуправление!“ Корнелия Маринова
      То пък при К.Маринова ,като председател на ОС Ловеч,беше едно съзидание,едно надграждане,реките от мед и масло още не са спрели да текат в общината.

  9. “…подложи устното предложение на Председателя на групата съветници от БСП и то бе подкрепено само от съветници на БСП, ДПС и ОДС.”
    Ако тук бе написано “съветнициТЕ”, то да, Доротея, бихте имали основание да се сърдите, че попадате в общия кюп. Но както го е написал Данчо, нечленувано, се допуска, че може да има и изключения. Така, че се сърдете на своята неграмотност, не на г-н Заверджиев.

  10. Господин Заверджиев, и Вие излъгахте публично, аз съм от групата съветници на БСП, но НЕ съм гласувала за отлагане на тази точка. Моля да бъдем коректни!

    1. Много уважаема госпожа Цанкова, Вие КАК точно гласувахте: „ЗА”, „ПРОТИВ” или „ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ”? Бяхте ли изобщо в залата, когато се проведе това гласуване и съвета прие решение да отпадне от дневния ред тази точка.

      Доколкото си спомням Вие, бяхте в залата, но не участвахте в това гласуване (ако бъркам ме поправете). И тъй като не сте участвала в гласуването, то Вие няма как да сте част от гласувалите „СЪВЕТНИЦИ на БСП, ДПС и ОДС” подкрепили това предложение и аз да съм излъгал, че сте гласувала.

      Ако има основание някой да се почувства засегнат от написаното от мен, то той може да е само от ДПС и никой друг, но това е друга тема на разговор.

    2. Каква стана тя с госпожата съветничка – “Крадеца вика дръжте крадеца.” Все пак госпожата сама е написала “аз съм от групата съветници на БСП”, а това обяснява всичко.

    3. Ехееее Данчо, колко много време ти трябваше да напишеш подобна безсмислица. Прочети си написаното много е “умно”, не го очаквах от теб!

    4. Данчо, ти се оплете. Никой не те взема на сериозно. КЛОУН!!!

Comments are closed.