skolovech160613A

     Състезателя на СКО „Ловеч”, който е един от най- добрите млади ориентировачи в България, взе участие в Държавното първенство по лека атлетика до 16 години. Това беше първото участие на Митко в състезание на писта, което предизвика известно притеснение.

Състезателите бяха разделени в две серии. Поради това, че той няма официален резултат от състезание на 1500м. трябваше да стартира в първата по – слаба серия. Целта, която се преследваше в това първо бягане беше резултата да е около 4мин и 30 сек. 

Бягането тръгна добре и Димитър се придържаше към предварително избраната тактика. Първите триста метра бяха преминати по график.

На 700м от дистанцията Митко се движеше четвърти, но вече изоставаше от графика с 4 секунди, което наложи малка корекция в тактиката. Той излезе на първа позиция в колоната и с много добро темпо до края финишира първи в тази серия с време 4:31:11. По този начин целта беше постигната, а след бягането в другата серия имаше и допълнителен повод за радост, защото само двама състезатели бяха по – бързи от Митко.

Така при първото си участие в състезание по лека атлетика той завоюва и първия си медал. Възможностите на Димитър са много по – големи и резултат в рамките на 4мин. и 20сек. е реално постижим. Именно такова финално време ще се преследва във вторник, когато Митко ще се състезава отново на 1500м. в Държавното първенство за юноши младша възраст.

Тази година в състезанията по лека атлетика Димитър Христов представя клуба от гр. Кюстендил – СКЛА „Цвети Кирилова”, но от следващата ще е състезател на новоучредения спортен клуб „Стратеш – Атлетик” гр. Ловеч. От месец септември ще започне селекция на деца желаещи да тренират лека атлетика, като до момента  30 деца и техните родители са заявили, че ще се включат в заниманията.