297783-591360Болял ли ви е зъб в 22 часа вечерта …. и нямате обезболяващо в семейната аптечка вкъщи, пита Николай Стоянов в социалната мрежа. Просто сте обречени … на болка!!! Защо ли? Защото живеете в гр.Ловеч, град без нощна аптека и без дежурен Денталист- лекар! …може би скоро и без Бърза помощ??!!

Това е! 21 -век, компютри, мобилни телефони, Кмет-медалист по управление, 33 общински съветника (…тяхното верую е просперитета на града и неговите граждани)! Да изброявам ли още …. може би 20 аптеки в града и не по- малко от 20 зъболекарски практики (кабинета) и няма от къде да си купиш аналгин или някой поне … треторазряден зъболекар да ти отвори зъба и ти да си платиш разбира се.

За пари няма да говоря един! Изваден зъб е равен на стойността на малко над 10 кг. вратнни пържоли без кост, месото на едно семейство за един месец …. не е евтино нали???

Господа и Госпожи Аптекари и Денталисти – Лекари …. никой не иска да ползва знанията Ви и уменията Ви …. без ПАРИ, НО не забравяйте, че …..винаги няма да е така!!!

Г-н Казанджиев, три мандата Кмет на гр.Ловеч … и Вие си помислете!

11 коментара

  1. Ами отидете в стоматологията – нали без нея не можем 🙂

  2. и при фармацевтите и при стоматолозите всичко е комерсиализирано.Стоматологичната помощ след 1999 година е сто процента частна,аптеките също след приватизацията на аптечните управления.Сега просто сърбаме попарата на това.Въпрос на законова регулация е да се задължат да дават дежурства.Не по силите на никоя местна власт да ги задължи – няма такива права по никой закон.

  3. Хората в Турция са го измислили – примерно в Мармарис – всяка нощ има дежурна денонощна аптека, която е различна всяка вечер, тоест от всичките аптеки в града всяка нощ има различни дежурни, а на останалите аптеки се слага карта и информация коя е дежурна в дадената нощ. Просто, ефикасно и без пари. А всъщност колко сме далече от турците, и май ние сме циганите и аборигените !!!

    1. Дааа…гениално :)Съмнявам се хората в Мармарис да обикалят целия град да търсят, коя аптека днес работи.

  4. Преди около година може би,тъкмо бяха започнали предизборните агитации,Даниела Колева беше в Ловеч,от Евромайки.Срещата беше между нея и майки от Ловеч.Лично аз казах на Даниела,че в Ловеч няма денонощна аптека ,защото бях потресена от липста на такава в града.Тя обеща че,ще се заеме с въпроса.След редица срещи между кметове и аптекари,доколкото знам се е стигнало до някакво споразумение за телефон на повикване или нещо такова……И до там,нито аптека,нито телефон спешен…..Нямам какво да кажа.Не може в град като Ямбол ,например ,да има 4 денонощни аптеки,за които аз знам ,може и да са повече,а в Ловеч-нито една.Имам малко дете и знам,че АПТЕКАТА е НЕОБХОДИМОСТ ,а не каприз !!!!!

  5. Пеев, купи си и газеник ако искаш. Всеки има право сам да решава какво ще си купи и какво не. Мисълта ми е, че един малък запас не вреди на никого и винаги може да ти е от полза в непредвидена ситуация.

  6. Най-малкото в аптечката на колата си имам аналгин и разни подвързочни материали. Аналгина не е задължителен, но останалите неща са. Отделно аз винаги си нося по няколко пакетчета Тайлол или Фервекс или нещо подобно. Никога не знаеш, кога може да ти потрябва, а най-добрия начин да си подготвен за такива ситуации е да имаш в себе си. Същото е и със зимните гуми, няма сняг, но трябва да си сложиш зимата, за да си подготвен за паданя на сняг или евентуални заледявания.

    1. Към колата си, за всеки случай, закачаш оборудвана каравана. В нея си караш – лекар и мед сестра, лекарства, електрошок, апаратура, не знаеш кога ще ти потрябват. Ненов, ти си човекът, който ша нъ оправи!

  7. Кажете на г-н Стоянов да си закупи 2-3 ампули течен аналгин и да си подържа наличност в къщи и от други медицински консумативи и лекарствени форми,памук,бинт,марля,спирт,йод,аспирин и каквото още му препоръча личния лекар.Това го правят всички културни хора по белия свят.

  8. Absoliutno !!!! Da umira6 ot bolki i da nqma nito edna otvorena apteka v celiq grad-tova e nedopustimo !

  9. Даа и?

Comments are closed.