premier1811142„Поех ангажимент като премиер за необходимите съкращения, за да дадем по 40 лв. коледни добавки на пенсионерите с пенсии до 286 лв., колкото е линията на бедността“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след проведена среща с министъра на финансите Владислав Горанов, съобщават от правителствения пресцентър.

Премиерът уточни, че решението ще засегне около 1,3 млн. пенсионери, а за изпълнението му ще са необходими 50 млн. лв. „Не са малко пари в тази финансова криза. Но когато заради това пагубно управление заделяме милиарди, за да спасяваме банки, пенсионерите са прави да питат как ще посрещнат коледните празници. Винаги сме казвали, че те го заслужават“, посочи Борисов.

Министър-председателят допълни, че постановлението за отпускане на средствата ще бъде гласувано на предстоящото заседание на правителството и че още днес ще запознае вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин с възможностите на бюджета. „Бях възложил на министъра на финансите да огледа какво можем да съкратим от инфраструктурни проекти, от администрация включително, за да видим какво можем да дадем на българските пенсионери“, заяви още премиерът.

Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че е получил уверението на министър-председателя за подкрепа по отношение на допълнителните мерки за спестявания до края на годината, за да излезе общата сметка на актуализацията на бюджета.

5 коментара

  1. Като искате повече пари, търсете ги от бсп, дпс и г-н 10…..

  2. Интересно разиграване на топката.
    Първо министърът на финансите “през главата”на премиера обещава,че няма да има коледни добавки.
    После социалният министър атакува и вдига топката,че това не е никаква социална политика.
    И удар на Премиера – ДОБАВКИ ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ ОТ СЪРЦЕ!

  3. Ей, това са много пари бе, за какво ще ги изхарчат пенсионерите? Някои от тях не работели толкова години и сега чакат само на помощи, а други, които са се блъскали заслужено и вземат малко повече да духат супата. А дали ще има по 40 лв. за депутатите?

  4. Защото е гербаджийска медия, затова.

  5. Защо,когато го правеше Орешарски,беше популизъм,а сега е разумна мярка ?

Comments are closed.