Всяка година походът до лагера „Слънчев бряг“ е символ! Символ на почитта, на спомена, на присъдата към зверствата на комунистическия терор.

Докато има демократи, докато има хора, които не искат с лека ръка да забравят тоталитарните години, те ще идват тук – за да се поклонят пред невинните жертви и да дадат своята присъда за палачите!

Много опити се правят днес да се забравят нечовешките зверства на комунистите. Говори се за прошка и за загърбване на миналото. Но не чуваме и дума на искрено човешко покаяние от идеологическите наследници на комунистическата партия! Напротив – виждаме арогантни претенции – за реабилитация на Народният съд, за демокрацията, която ни била отнела много!

Виждаме погледи, обърнати с надежда на Изток и готовност за падане в краката на кремълските пратеници!

Тези знаци трябва да ни държат тревожни! Да ни карат още по-силно да говорим за миналото, за да не го забравяме! Това е мисията на всички демократични партии в България – да не допуснем измамна носталгия по комунизма, който уж бил по-справедливо общество! Най-силното опровержение на тази фалшива теза са „Слънчев бряг“, „Скравена“, „Белене“, Народният дом на терора! В тях е истината за комунизма и трябва да я пазим жива и да я предаваме на поколенията, за да не може никой да ги подвежда и заблуждава!

Поклон пред паметта на невинните жертви на комунистическия терор!

Бог да ги прости!

1 коментар

  1. Бре щом човека бърка социализъм с комунизъм няма как да знае, че комуНимзма дойде след десети. А сега колко навалица ни “лекуват” принудително понеже не си изпълняваме партийните поръчения? Колко са в затворите?

Comments are closed.