Българската национална телевизия ще излъчи в два дни филма „Ловеч – тайната столица“ на режисьора Степан Поляков, изработен по поръчка на Община Ловеч. Официалната премиера на документалния филм беше в Ловеч на 8 ноември 2017 г.

„Ловеч – тайната столица” е част от най-гледаната поредица за документални филми на БНТ „Световните градове на България”.  За Ловеч това е най-мащабният презентационен кинопроект. Той е с изненадващ сюжет, много моменти от който са непознати дори за кореняците ловчалии. Сценарият добавя и малко известни факти за участниците и действията им в Българския Централен революционен комитет – включително на Васил Левски и Христо Иванов – Големия. Филмът е сниман с похвати, характерни за игралното кино. Той е предназначен и за дистрибуторите на международния пазар. Програмирането на екрана на държавната национална телевизия съвпада с отбелязването на 145 години от гибелта на Левски.

Филмът може да се види по БНТ 2  на 16 февруари, петък, от 18:40 часа, и на 18 февруари, неделя, 08:10 часа.

Творбата е произведена от Продуцентска къща Five Star Media Group и беше заснета през пролетта и лятото на 2017-а. Гласът на разказвача е на американския актьор  Джонас Толкингтън  /The Contract, Lake Placid 2/.

„Ловеч – Тайната столица” – 48 мин.

Езици: Английски/БГ субтитри

Продуценти: Five Star Media Group/Община Ловеч

Still Images – Five Star Media Group

2 коментара

  1. Дори не си направиха труда и да го преведат на български, че да може и децата да разберат!

Comments are closed.