Завърши превантивният ремонт на 15,5 км от път III-401 Микре – Соколово (от км 0+000 до км 15+540), в област Ловеч. Третокласният участък е основна връзка на общините Луковит и Угърчин с областния център Ловеч. Използва се и като обходен маршрут на път І-4 Коритна – Български извор – Севлиево. Последен ремонт на участъка е извършван преди 32 г. – през 1984 г.

15-километровата отсечка е обновена с осигурените от правителството средства за подобряване състоянието на пътната инфраструктура. Инвестицията е близо 6 млн. лв. с ДДС.

Ремонтираното трасе преминава през две населени места – Киркова махала и Соколово. То е с нов асфалт, възстановени са канавките и банкетите, с което се подобрява отводняването на пътя, положена е хоризонтална маркировка и са монтирани нови ограничителни системи.

Превантивният ремонт е изпълнен от Обединение „Трейс – Прибор“, по договора за текущо поддържане на републиканските пътища в област Ловеч.

9 коментара

  1. От които 6 милиона са държавни пари по одобрения проект, спуснати от София.
    “Последен ремонт на участъка е извършван преди 32 г. – през 1984 г.” още един участък е така – името ми е гр.Ловеч

  2. Много добре, но кога ще станат такива улиците в Ловеч ? Ако имате куража, снимайте и покажете на какво приличат улиците в жк.”Младост”.

Comments are closed.