Близо 50 чуждестранни гости  и много граждани на Ловеч наблюдаваха на жп-гара Ловеч атракциония влак, теглен от музеен парен локомотив, който имаше престой над един час. Така туристите от Германия, Австрия, Великобритания, както и един от далечна Япония, се върнаха назад към времето на парните локомотиви. Родители бяха довели децата си да видят реликвата в действие и да научат откъде идва изразът, че влакчето прави „пуф-паф“.

Това е чудесно пътуване във времето, което ни връща в една отминала епоха, споделиха туристите, които  търпеливо изчакаха зареждането на локомотива с вода. През това време четиричленният екип на локомотива непрестанно хвърляше въглища в пещта на машината.

Туристите пътуват по линията  Левски – Ловеч- Троян с автобуси и коли, като  на определените места  се спира за  „фотопаузи“.

В състава на влака бяха включени само товарни вагони – 13  на брой.

По предварителното разписание  атракционният влак  трябва да пристигне в 13 часа в Троян и после тръгва обратно.

Локомотив No: 16.27 е възстановен в оригиналния си „немскo/австрийски“ (DR/OBB) вид  като цветово решение и всички други елементи.

 

 

1 коментар

  1. Ужас… Вчера в 18 часа отидох да видя на живо, това чудо на техниката… Чаках, чаках до 18и30сет. То обаче се уплаши от мен и не дойде!

Comments are closed.