mballov506121Болницата в Ловеч ще получи 1,1 млн. лв. за ангиограф и за апаратура за хемодиализа. Това стана ясно, след като Правителството одобри на заседанието си допълнително 7,2 млн. лв. за държавни лечебни заведения за 2016 година.

Средствата са за държавни лечебни заведения за болнична помощ -търговски дружества, и са предназначени за основни ремонти, ремонт, свързан с преустройството на лечебното заведение и/или закупуване на дълготрайни материални активи. Постановлението съответства и изпълнява политиката на правителството за подобряване функционирането, финансирането и контрола на здравната система в страната.

Очакваните резултати от приемането му са свързани с функционирането на достъпна система за оказване на болнична помощ в страната се казва в прессъобщението от МС. Болниците в Смолян и в Търговище ще получат по 1 млн. лв. за закупуване на ангиограф. Другите лечебни заведения, които ще получат от допълнителното финансиране са във Варна, Габрово Стара Загора и Шумен.

9 коментара

    1. Марияне ,има решение на Министерски съвет за това нещо.Надявам се да се случи нещо,за което от години се бориш!

    2. И преди са ми завирали в носа документи,трима директора едно и също ме лъжеха,без срам…но а дано и тука слънцето пропука,но с тази корупционна управа няма да стане.

  1. В Ловеч има много ,много хора заразени и носители на смъртоносният вирус на СПИН ,които обаче все още са неизследвани и сеещи зарази сред населението на града и околните му селища.Нито болницата ,нито държавата би имала вина ако всеки човек пренебрегва тази смъртна опасност и не изисква от хората ,с които смята да встъпи в брак или просто в приятелкса полова връзка да се изследват ПРЕДВАРИТЕЛНО за СПИН ,ХЕПАТИТ И СИФИЛИС.Хора ,изисквайте от бъдещите си партньори и партньорки да се изследват кръвно за СПИН ,ХЕПАТИТ ,СИФИЛИС и ЧОВЕШКИ ПАПИЛОМА ВИРУС преди да осъществявате полови сношения с тях ,не СЛЕД ТОВА ,когато не би имало никакъв смисъл .Болницата разполага с превъзходна лаборатория и прекрасно обучени служители.Правете си кръвни изследвания за СПИН преди да встъпите в нова връзка и изисквайте същото от вашите бъдещи партньори и партньорки в живота.Иначе ще се озовете на мястото на хилядите други заразени и умиращи от СПИН и от ХЕПАТИТ Българи и Българки и тогава нищо не бихте могли да направите освен да приемете неизбежната си СМЪРТ.

Comments are closed.