taxi1111131Близо сто таксиметрови шофьори протестираха в Ловеч. Те са недоволни от намерението на общината данъкът върху таксиметровия превоз в града да бъде определен от ОбС на 720 лева на автомобил годишно.

„720 лв.?!Протест! Ловеч не е Плевен!” гласяха поставените на таксиметровите автомобили надписи. С натиснати клаксони, такситата тръгнаха от автогарата и преминаха през централните улици на града. Таксиметровите шофьори заявиха, че ако Община Ловеч не промени предложението си и не намали размера на данъка, ще продължат да протестират, спирайки работа.

В Плевен е 450 лева, а двата града не могат да се сравняват както по големина, така и по жители, данъкът не трябва да е по-висок от другите областни градове, посочиха още те. Размерът на данъка ще бъде определен от Общинския съвет в края на този месец.

За днес е насрочено обществено обсъждане на предложения от общинската администрация проект за изменение и допълнение на Наредбата за местните данъци, която включва и годишния налог за таксиметровите автомобили.

3 коментара

  1. браво на таксиметровите шофьори, че се осмелиха да протестиран в комунистическия и крадлив бастион, успех

  2. Айде,айде и без това за 2в града вземат два лева без да включват касов апарат.Какво протестират като работят нелегално.Дали ще те закара на един километър или на 10 все си е два лева…..

Comments are closed.