С тридневна програма ще зарадва децата от Ловеч регионалния фестивал Малка Мис и Малък Мистър Ловеч 2017 година, организиран от Агенция Интерсаунд, с подкрепата на Община Ловеч.

За първи път в историята на конкурса миналогодишните победители и настоящите претенденти обединяват усилия  за да зарадват децата от Центровете за настаняване от семеен тип за деца лишени от родителска грижа гр. Ловеч. Вдъхновител на инициативата е режисьорът на спектакъла Мартин Желев.

Акция „Бели Криле“  включва посещение на 3D прожекция на анимационен филм в Кино КОСМОС, а всички деца от конкурса ще подарят любими свои играчки  на децата като своеобразен израз на съпричастност и загриженост за своите връстници, които са лишени от родителска грижа.

Кампанията ще стартира на 24-ти май в 12.30 на откритата сцена във Вароша, когато ще бъдат събрани подаръците.

На 25-ти май от 18.00 часа на откритата сцена в кв. Вароша ще се проведе 6-тото издание на Арт фестивала „New stars“, където участниците ще покажат разнородните си таланти. Най-добрите ще се класират за участие в националния финал на сцената на Аполония в Созопол.

На 26-ти май от 18.30 часа на сцената на Ловешката средновековна крепост ще се проведе регионалния финал Малка Мис и Мистър Ловеч, Мис и Мистър Тийн Ловеч 2017. В него ще вземат участие 25 деца от Ловеч и региона, а да ги подкрепят като звездно жури ще се присъединят над 40 бивши победители от различни издания на конкурса. Победителите ще имат правото да представят Ловеч на Националния финал през юни в Созопол.

През годините децата от Ловеч защитават достойно името на родния град и печелят отличия и титли от национални и международни конкурси. Миналата година Ловешката делегация се върна със следните награди от националния финал: Ивона Атанасова – Малка Мис България 2016, Радост Цветолюбова – Малка Мис България 2016, Силвия Вачева – Малка Мис България 2016, Марин Маринов – Малък Мистър България 2016, Симона Пеловска – Мис Тийн България 2016 , а Мария Пеловска, Ива Стойчева, Бетина Бумова и Мариела Ингелска станаха първи подгласнички. От националния финал на фестивала „New stars“ 2016 децата от Ловеч донесоха 5 златни и 4 сребърни медала,

Малката Жаклин Станкова спечели международна титла – Малка Мис Планета 2016.

Специални гост-изпълнители на конкурса тази година ще бъдат финалистите от първия сезон на ГЛАСЪТ на БЪЛГАРИЯ – Тодор Гаджалов и Елица Наумова. В програмата ще видим изпълнения и на самодейни формации и изпълнители от Ловеч.

След финала на конкурса зрителите ще могат да са насладят на аудиовизуалния спектакъл „Ловешката крепост разказва“.