На 29 май се проведе благотворителен концерт „Аз съм част от този свят! Аз мога! Повярвайте в мен!  На сцената на Драматичен театър   се  изявиха малки и големи таланти на Ловеч, подкрепили инициативата.  Това е втората инициатива, която майки на деца със специални образователни потребности , Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и НЧ „Бяла Анаста-2016” организират за  събиране на средства за лечение на деца с увреждания по специален метод – хипотерапия.

В навечерието на 8 март се проведе първата  инициатива. В изисканата обстановка на Художествената галерия в Ловеч тогава се събраха добри хора, за да дарят, да се запознаят с този вид терапия  и да поговорят за проблемите пред семействата на деца с увреждания. В понеделник  салона на театъра се изпълни с хора, дошли да подкрепят Никол, Петя,Божидар и Лилия и да се насладят на красивите  танци и певчески изпълнения на участниците. Общата сума, която се събра е: 2504.00лв.

Хипотерапията е ефективна лечебна физкултура, при която основно средство е общуването с конете и ездата. Прилага се и дава положителни резултати при нарушения на опорно-двигателния апарат, атеросклероза, черепно-мозъчни травми, полиомиелит, стомашно чревни заболявания, простатит, сколиоза, умствена изостаналост. Специалисти са категорични, че общуването с конете дава устойчив положителен фон, който сам по себе си е целебен. Много важно в лечението е и усещането за щастие, което конете даряват на децата, а това е полезно за здравето им.

Организаторите изказват своята най-сърдечна благодарност  към всички, които подкрепиха Никол, Петя,Божидар и Лилия. Заедно с общи усилия успяхме!  С благодарност  към школа за класически балет “Пирует” при НЧ “Зорница 2010 – Нено Щрегарски” гр.Ловеч с ръководител Нина Суванджиева, Балет “Ралица” с ръководител Боряна Филипова, Клуб по акробатичен рокендрол “Роксмайл” с ръководител Николай Кралски, Арт формация “Огнени ритми” към Профилирана природо-математическа гимназия гр. Ловеч с ръководител Юлиана Близнакова, Детски танцов състав “Ловчанче” при НЧ “Бяла Анаста – 2016” гр.Ловеч с ръководител Цветомира Пеева, танцова формация “Балкански огън” при НЧ ” Бяла Анаста – 2016″ гр.Ловеч с ръководител Кристиан Костов и Electic Style Crew с ръководител Наско Личев. На певиците Латинка Петрова, Вяра Хараламбиева, Кристина Цанкова, Тоня Борисова, Мария Василева и Десислава Бешкова.  Благодарим  за помощта, всеотдайността и подкрепата! Но най-вече за човещината!