Павлин Иванов

Тази вечер, малко след 20.00 ч. на затвореният и обозначен със знак път Ловеч-Горан, жена, неспазвайки ясното обозначение е тръгнала по затворения път и разбира се е закъсала в преспите. Обади ми се длъжностно лице от община Ловеч с молба да помогна и веднага тръгнах към мястото, за да преценя може ли фирма „Еко“ ЕАД да окаже съдействие.

Обясних на дежурният полицейски патрул, стоящ на изхода за Плевен къде отивам и по какъв повод.

Малко преди да стигна до мястото, където шофьорката-нарушител е закъсала, ми се обадиха, да се върна, защото синът й е отишъл и й е помогнал. При маневра назад, колата ми попадна в снега и закъса. Обадих се на колегите ми да дойдат да ме издърпат. Обадих и се и на институцията, от която дойде сигнала.

Малко след това две коли, идващи от посока Горан – очевидно закъсалата жена и нейните спасителите, спряха. Обясних им, че бях тръгнал към изпадналата в затруднение дама, но са ми се обадили да се върна, и в опита ми да обърна съм закъсал.

Предложиха да ми помогнат. Трима мъже и зад тях жена с очила. Попитах дали не са видели знака за затворения път и се започна ..

Къв съм аз? Нямало никакъв знак! Беше си там, макар и паднал, бях изпратил вече снимка на ресорния зам. кмет. Казах им, че нямам нужда от тяхната помощ.

После единият мъж, доста здрав, каза, че видял знака, но не било моя работа защо жената закъсала и колко много съм го изнервил, процедено през зъби и с блестящ поглед, под нахлупената шапка. Аз бях в служебна униформа, ясно обозначена и носеща името на фирмата, която управлявам. Обясних, че ние сме сложили знаците, защото пътя е затворен и забраните трябва да се спазват от всички.

Тогава съвсем неочаквано мъжът, с който започнахме посочения разговор, ме сграбчи изненадващо и ме хвърли на земята посягайки с цялата си злоба да ме удари, пред погледите на другите трима. Притисна ме здраво с коляно върху гърдите ми и отново заплашително посегна навеждайки се към мен.

Бях затиснат в снега от здрав и очевидно неуравновесен мъж.

Не видях реакцията на неговите приятели. Не мога да кажа дали се опитаха да го спрат. Единствено жената му извика по име да се спре.

Лично аз, не съм се чувствал по унизен, смачкан, лежащ затиснат в снега от някакъв здрав психически нестабилен тип, на затворен междуселски път посред нощ и то само защото, след поредица безсънни нощи съм тръгнал да помагам на закъсалата му майка, която не спазва очевидните забрани.

Този здрав, нестабилен „мъж“ се оказа полицай. Действащ. Явно смята, че това му дава някакви извънредни права да раздава правосъдие в мрака на селските пътища.

Ето и въпросите:

  1. Ако човек, с подобна психика е действително назначен заради данните си в ловешката полиция, как изобщо някой се е подписал на здравният му статус?
  2. Как е възможно полицай, да употребява непредизвикано сила, срещу длъжностно лице, което на това отгоре е тръгнало да спасява неговата собствена майка?
  3. Възможно ли е интелекта да е тотално нехарактерна черта за представители на определен жанр професии?
  4. Няма ли вече да се сложи край подобни изцепки?
  5. Ще се опитат ли шефовете му да го покрият?
  6. Трябва ли заради „герои“ като Г.Х. да се слага петно върху всичките му колеги и началници.

 

Следва продължение …

37 коментара

  1. Г.Х.
    На тази статия по-би й прилягало заглавието “ОПЛАКВАНЕТО НА ЕДНА ВДОВИЦА за ……”

  2. Г-н 3,14 ти си Ловешката Албена Вулева! Медиите са властта в момента, но май само ти опускаш тази власт и ставаш за смях !

  3. Аз продължавам да настоявам за отговор! Кой ви дава право да отправяте обидни квалификации? Павлин Иванов

  4. Кажете му името на този полицай. Аз го знам, познавам лично човека.Не работя в МВР и като гледам коментарите ви към хората който работят там се радвам че е така.Само ще кажа че непознавам по добър честен и уравновесен човек от Г.Х. и съм сигурен че ако му напишете името много хора ще се съгласят с мен. Точно поради тази причина мисля че трябва да се даде гласност по случая и този Г.Х. да си ви поосъди лекинко така за обида и клевета. Този Г.Х. за 15 години не съм го чул да повишава тон или да видя че проявява агресия във най различни ситуаций как стана така че го уцелихте неуравновесен,нестабилен, агресивен вие сте баси късметлията. А дамите с коментарите за комплексар и глупак и т.н. недейте така непознавате момчето току виж се оказало по добро от мъжете ви у вас с уважение Г.Н. или Георги Недков

    1. Шефа на фирма Еко г-н . П.И доста умело измести проблема с несправянето с вменените задължения на ръководената от него фирма !!!!..За който плащаме данъци на Общината !!!! Удари го на лични изповеди …Ако всеки вземе да се жалва от лошото отношение на доста хора в администрацията …..!!!!

  5. pone veche znaish na policaite kakvoie seki den dagi biqt dagi pcuvat zaplashvat ti palqcho si padnal na leda i golqm ref dobre doshal ma ulicata

  6. Не сме си свършили работата, дайте да съчиним един пасквил и хората вместо да ми поискат сметка да ме посъжаляват! Карикатура!

  7. Как ? Все не са добре психически тези ,а като не мине.Другото го знаеш нали ?- кажи ,че те е за заплашвали със служебното си положение.При второто е по-голям шанса всички отрепки да ти съчувстват.

  8. Кой ви позволява да квалифицирате хората? За какъв се мислите?!

  9. Полицаят е с много добра репутация както между колегите си така и сред гражданите , с които работи! Не знам какво се е случило, защото не съм бил на място и не искам да взимам страна, по случая, но би било редно първо да се изясни ситуацията и след това да се плюе по хора , а институцията в случая МВР да се замесва е недопустимо!

    1. Напълно сте прав ,не стига ,че българското население на Ловеч бе ограбено и продължава да бъде грабено от свръх-нагли Тюрко-татари-гагаузи и Ромо-индо-цигани и има недостиг на смели и решителни служители на реда ,които да защитават българското население от посегателства върху живота и имуществата им ,а сега се прави опит и да се подцени дейността и същността на Ловешката полиция.Това е нечестно.

    2. Бих казал, че коментара Ви не е на мястото си точно под моя пост!

Comments are closed.