decaspirachki2312141Иво Райнов

Вчера ученичка от Езиковата попадна под един лек автомобил. Инцидентът се случи на кръстовището между ул. „Велики Преслав“ и ул. „Никола Петков“. Случката  съвсем не е безобидна, макар че момичето се е отървало само с уплаха и без каквито и да е наранявания.

Преди време писах за рисковете, които крият улиците около Езикова гимназия. Обърнах внимание на кръстовището между ул“Димитър Пъшков“ и ул. „Никола Петков“, където минава целия поток  от  ученици.

Подчертах  липсата на пешеходна пътека и безразборно паркираните автомобили, които ограничават видимостта и предпоставят реален риск от пътни инциденти с преминаващите деца. Ситуацията по „Велики Преслав“ не е много по-различна. Тясна и единствена за движение към гимназията улица. Редовно задръстена от паркирани автомобили. Ограничена видимост и пълна липса на възможност за двупосочно движение и разминаване. Постоянно движение на пешеходци от и към училището.

Бях решил този месец да не укорявам кмета и подопечнитему  (без)отговорни лица за каквото и да е.

След вчерашният инцидент не мога да премълча. Защото безхаберното отношение към живота и здравето на децата е достойно за осъждане. Двадесет дена след моята статия кметът тъне в безразличие и усещане за сговор с късмета. Днешният инцидент е намигване свише.

Ясно е, че срочно трябва да се вземат мерки за обезопасяване на пътните артерии около Езиковата.

Ясно е за тези, които имат съвест и елементарно чувство за отговорност и грижа за гражданите и техните деца.

Да, в грижата за децата няма далавера, няма ПиАр, за нея не награждават с грамоти за реформаторски устрем.

Ако днес се беше случило нещо по-страшно с момичето щях да бъда безкомпромисен спрямо кмета и неговите безхаберници. Нямаше да искам оставката му. Щях да искам мястото му на скамейката в съда. Защото лекомислената игра със здравето и живота на децата трябва да се наказва.

Съдбата намигна.

Надявам се градоначалникът да го е разбрал. Защото, ако и след това предупреждение не се вземат мерки за сигурността на учениците в гимназията, тежкият инцидент няма да закъснение. Тогава и духовете на Маркс, Енгелс и Ленин няма да са в състояние да спасят кмета.

8 коментара

  1. А как ви се струва факта, че инструктор кара курсантка зад волана на УЧЕБНА кола да нарушава правилника, като спира неправилно за да слезе от колата друга курсантка. Случката се разигра днес на булеварда при ОББ. Оказва се според мен, че проблема със спазването на правилата е комплексен.

  2. По тези въпроси се пише и говори вече в интервал от 2-3 кметски мандата и нищо не е направено.Това не трябва да ни очудва след като беше необходимо време от два мандата за да се постави една светофарна уредба в града.Пресечката “Димитър Пъшков”-“Никола Петков” е мостра за пълното безхаберие и нехайство на овластените.При сегашната ситуация само въпрос на време е да се случи и по-тежък инцедент.Липсва каквато и да е маркировка, тротоарите са заети от неправилно паркирани коли и учениците и гражданите се промъкват между паркираните и движещите се автомобили
    Интересно е и поведението на полицията, която няма сили да направи нещо за подобряване на положението.Понякога спират полицейски коли, служителите погледат малко и си заминат, а паркираните коли си остават на тротоарите и на мястото на означената автобусна спирка.
    Не само господин Райнов, а и директорът на гимназията са общински съветници и би трябвало да имат възможности да принудят общинското ръководство да си свърши работата!

  3. Ненов, и по въпроса за наркотиците г-н Райнов изрази учудването си пак в този сайт,когато изловиха ученици,изготвящи амоетамини в таванска “лаборатория” и се оказа,че ученичка от неговия клас ,Рейчъл,към този момент/излавянето/вече била направила 90 отсъствия без той да забележи това?!За какви пет лева говорим тогава?!

  4. Нямам никакво намерение да защитавам кмета, но г-н Райнов, Вие сте общински съветник! Щом Вие не можете да направите нищо чрез Общински съвет, какво остава ние да сторим? Да, ние се възмущаваме, на нас до болка са ни ясни проблемите в гр. Ловеч. Вие пишейки по много от щихотливите проблеми в града, някак си олеквате, защото имате непоклатима трибуна в лицето Ви на общински съветник. Съгласен съм, пишете, но такива писания бих ги приел от буден гражданин който няма Вашата трибуна в лицето на съветник. Що се относя до съда и вие също следва да бъдете подведен под съдебна отговорност за това, че като член на Общински съвет Ловеч, не сте използвали в пълен обем лостовете с които разполага един общински съветник за да накара кмета да свърши нещо.

    1. Няма смисъл да му задаваш такива въпроси, няма да ти отговори.
      -До сега не е отговорил на нито един въпрос какво е направил като общински съветник.
      -Отделно и до ден днешен не отговаря защо е ходил на събрания на ОбС без да си пуска отпуска в ГЧЕ.
      -Относно тортата и патрулките също не даде обяснение как на ляв завой тортата замина на дясно, обратно на центробежната сила.
      -Няма отговор и колко от доходите от частни уроци е декларирал.
      -Не отговаря и защо не се намесва адекватно, като възпитател, към възпитанието на учениците, а обвинява затова родители и градска управа.
      -Някъде беше споменал, че в района на езиковата се пласирали наркотици, а защо не казва дали е сигнализирал някого за тази нередност, вместо отново да обвинява, че институциите не си върпили работата. По тази логика, като член на една от тези институции, също съм на мнение че г-н Райнов освен да оплюва всичко, включително себе си, нищо друго не е направил за толкова време като общински съветник

    2. Относно тортата, моя грешка, на десен завой, тортата замина на дясно, а не на ляво.

  5. Преди седмица станах неволен свидетел как гамен бута с бронята на автомобила си възрастен мъж, пресичащ на пешеходна пътека. Бързал и му се струвало, че човекът се движи прекалено бавно.
    Историята имаше подходящ край, тъй като бързакът не забеляза патрулката в съседното платно, пропускаща същия този пешеходец. А навлекът-свидетел наля допълнително масло в огъня.

  6. Защо с децата да няма далавера и ПиАр?В близкото минало деца идваха на заседания на общинския съвет да пеят и играят.После избори и народно събрание.
    Защо само липсата на пешеходни пътеки да е причина за катастрофите.Ами самите водачи на МПС?!
    Наличието на пешеходна пътека и на светофар преди време пред РПУ Ловеч не можа да спаси тортата и няколко полицейски коли.

Comments are closed.