litex911131PFC Litex

Литекс не даде никакъв шанс на Пирин, разбивайки опашкаря в класирането с 6-2. Оранжевите играха сериозно през цялото време и се забавляваха на терена, а при повече концентрация можеше да вкарат още 3-4 гола, но Джордан нямаше ден. В състава на Загорчич се развихриха албанците Ваюши и Джазула, които забиха по 2 попадения. С толкова се отчете и националът Симеон Славчев, който вече има на сметката си 10 гола от началото на сезона.

Още от самото начало Литекс тръгна ударно в атака и докато се окопитят гостите набързо инкасираха два гола, дело на Армандо Ваюши. Още в 3-та минута албанецът откри резултата, препарирвайки Абдиков с атрактивно и неспасямо воле по диагонала. Малко след това офанзивният халф завърши отлична атака по фланга и хладнокръвно вкара след асистенция на Славчев.

Ловчанлии не спряха да атакуват и в 25-та минута Джордан излезе на стрелкова позиция, но Абдиков спаси силния му удар. Две минути по-късно стражът на Пирин пак прояви рефлекс и спечели двубоят срещу колумбиеца, който пак бе изведен перфектно от Джазула.

В 34-та минута Страхил Попов центрира прострелно отдясно, но Джордан не сполучи да се разпише от близо. В следващата атака Цветанов хитро пусна в коридор към Джазула и за него не беше никакъв проблем технично да покачи на 3-0.

Веднага след почивката авансът на Литекс стана отчайващ.В 49-та минута Джазула центрира от фаул, топката мина през куп играчи и чукна страничната греда, а при добавката Симеон Славчев не се поколеба да я вкара за 4-0.В 59-та минута гостите успяха да намалят с гол на бранителя Димитър Пиргов, който бе точен с глава след корнер.

В 72-та минута оранжевите отново ликуваха.Миро Манолов бе спънат в наказателното поле от Абдиков, а Юрген Джазула с топовен шут вкара отсъдената дузпа за 5-1.В 86-та минута Симеон Славчев комбинира с Ваюши и отблизо не сгреши,а в послените секунди резервата Иван Стоянов от Пирин с неспасяем шут оформи крайното 6-2 в двубоя.

 

Литекс – Пирин ГД   6 – 2

 

1-0   Армандо Ваюши(3)

2-0   Армандо Ваюши(6)

3-0   Юрген Джазула(35)

4-0   Симеон Славчев(49)

4-1 Пиргов(59)

5-1 Юрген Джазула(72)

6-1 Симеон Славчев(86)

6-2 Стоянов(90)

 

17-ти кръг, Градски стадион Ловеч, 1000 зрители, Гл.съдия: Мартин Стоименов

Жк: За Литекс: Манолов, За Пирин: Пиргов, Панайотов,Абдиков

Литекс: Александров, Стр.Попов, Ил.Миланов, Бодуров, Божиков, Славчев, Цветков (76-Руменов), Джазула, Цветанов (58-Манолов), Джордан (70-Златинов), Ваюши

Ст.треньор: Златомир Загорчич

Пирин: Абдиков, Пиргов, Гуцев (45-Боянчев), Фиданин, Киров, Васев (45-Коцев), Марчев, Панайотов, Лазаров, Ибрахим(64-Стоянов), Башов

Ст.треньор: Костадин Ангелов

1 коментар

  1. Не е лошо. Че то на сухо всеки може.

Comments are closed.