parkirane104132БД „СКОРС“ стартира днес информационна кампания „Не паркирай върху зелените площи“, съобщи днес кмета Казанджиев. Въпреки че тя се провежда целогодишно, в седмицата от 1 до 7 април се поставя специален акцент върху проблема. Служители на общинското звено за охрана обикалят града и предоставят листовки, в които е точно указано какво е нарушението и каква е санкцията за него. Според Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Ловеч като първа мярка е предвидено предупреждение, като втора – налагане на глоба от 20 до 100 лв.

Днес от сутринта до обед от БД „СКОРС“ са поставили на 16 автомобила стикери с предупреждение в кварталите „Младост“ и „Червен бряг“ за неправилно паркиране върху зелени площи.

3 коментара

  1. Направо да глобяват, това с предупрежденията е добре да е примерно една седмица след въвеждане на тази мярка, за да свикнат гражданите. Да не говорим обаче, че по закон нямат право да спират в тревните площи. Най-добре глоби по 100лв. за да има ред. В София глобата е от 50 до 500лв и по принцип пишат 500лв.

  2. Опс, имало и предупреждения…
    С предупреждения май няма да се получи…

  3. Телефоните за сигнали са:
    “”Телефоните са: 601365 – офис БД „СКОРС“, 601389 и 0884213465 – дежурен БД „СКОРС“, и 0884211948 – патрул 1.””

    Браво! Още една добра инициатива.

    “”””Днес от сутринта до обед от БД „СКОРС“ са поставили на 16 автомобила стикери с предупреждение””
    Защо обаче слагате стикери, като “””…Според Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Ловеч като първа мярка е предвидено предупреждение, като втора – налагане на глоба от 20 до 100 лв….”””

Comments are closed.