По случай десетгодишния юбилей от стартирането на проекта „Българската  музика”, БГ Дуетът – „Червено и черно“ предприе голямо национално турне под мотото: „Българските песни, изпяти на нов глас“. Сред градовете, имащи честта да бъдат посетени, бе и Тетевен, където невероятното дуо – Милчо Соколов и Кирил Веселинов поднесоха един незабравим концерт-спектакъл от най-хубавите български песни.

Събитието премина с много настроение и емоции, които двамата изпълнители успяха да предадат на всички присъстващи, сред които бе и председателят на Общински съвет – Тетевен – г-жа Мария Стойчева. Патрон на празника беше кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която получи специален плакет – За принос в съхранението и развитието на традициите в българската поп култура, както и за популяризиране на юбилейния концерт-спектакъл на БГ Дуетът: „Българските песни, изпяти в нов глас“, част от проекта „Българската музика“.

Много съм радостна да получа този плакет, както и от факта, че Тетевен е част от градовете участващи в проекта за съхранението и популяризирането на българската музика. Всички ние трябва да бъдем горди със своята принадлежност, което ни задължава да се стараем да развиваме, запазваме и разпространяваме българската музикална традиция“, каза в словото си д-р Бояджиева.

Програмата продължи с изпълнението на народни песни, а краят на концерта бе сложен с кръшни хора и много усмивки.

През 2007 година стартира проекта „Българската  музика”, който има за цел да представи на публиката някои от най-емблематичните български песни с ново съвременно звучене. Този проект обединява музикалното изкуство на няколко поколения българи и безспорно е безценно културно наследство. Той намира широка подкрепа от български и международни институции – Народно събрание, Министерство на културата, Парламентарна Асамблея на Европа, Столична община, общините в България, както и голяма част от българската музикална общност. До този момент инициативата е подкрепена от няколко областни града и десетки общини.