Иво Райнов

Днес електронната система на общинския съвет в Ловеч се оказа недостъпна. В късния следобед научих, че причината е саботаж от уволнен служител. Дали в гнева си или като отмъщение изтрил цялата база с данни. Пред няколко седмици бе установен друг опит за вредителство и нерегламентиран достъп до информационната система на общината.

Появиха се информации, че е осъществен от общински съветник, подпомогнат от общински служител. Долу-горе по същото време местен депутат се опитваше да попречи на приемането на бюджета, тиражирайки лъжлива информация за стойността на един изработен от бившия кмет проект.

Две години по-рано бе проведена мащабна кампания с пасквили и лъжи за да бъде дискредитиран управител на общинска фирма и така да бъде настроено общественото мнение за неговата смяна. Всекидневно в броящите се на пръсти местни форуми срещам просташко поведение на неуважение към опоненти, невъздържани обиди и лъжи като единствен инструмент в спорове без аргументи и манипулации със силно накърнена истина.

Барутлии сме, бива ни във взривовете, макар символа на града, Колюфичевият мост, да е метафора на градежа и обединението.

Като във вица, който разказва, че в ада пред казана на ловешките грешници нямало пазач, защото ако някой тръгнел да излиза другите го връщали обратно. Няма как да не се съглася, че мат’риалът е много важен – от него зависи и възхода и позора.

7 коментара

  1. ” Две години по-рано бе проведена мащабна кампания с пасквили и лъжи за да бъде дискредитиран управител на общинска фирма и така да бъде настроено общественото мнение за неговата смяна. ” Г-н Райнов, аз съм една от редовно четящите местните сайтове и, както знаете, винаги коментирам открито с името си. Моля да ми припомните конкретно как, аджеба, беше настроено общественото мнение(?!?), и мен като част от него, за смяната на управител на общинска фирма? Настоявам обаче да си служите С ИМЕНА. Това, първо. Второ, кой е уволненият служител и кой твърди, че сривът в системата е по негова вина? Като данъкоплатец трябва да зная, нали? Така анонимно и сбито поднесена, информацията Ви а ла пачуърк е твърде еднопосочна и пристрастна, бих казала, което ме кара да се съмнявам в достоверността й. Опровергайте ме. Очаквам.

    1. Pavlina Gesheva , май че е по-добре да не ви се поднася никаква информация там, да не се знае къде и какво. И децата знаят, че споменаването на имена, особено на изявени партийни деятели, води до killing the messenger. Това ли искате? Или просто проявявате детински гняв? Или сте облизвала кацата с меда? Толкова много предположения само от един импулсивен коментар…

    2. Reneta Yaneva , нерде Ямбол, нерде Стамбул, нерде кацата с медец?! Какви изявени партийни деятели у наше село, какви 5 лева бе, Янева. Когато се говори вокруг да около, както казват руснаците, без конкретика, това са най-елементарни алабализми за наивници като Вас, уважаема.Щом Вие не искате да знаете истината, а тя Ви засяга все пак като жител и данъкоплатец, значи или Ви е страх от пишман “деятелите”, или сте част от фирмените консуматори 🙂 Ако се познавахме, нямаше да си разменяме тези коментари, но от куртоазия бях длъжна да Ви отговоря. Очаквам Иво Райнов да отговори на въпросите ми. Ако не го направи, значи е най-обикновен манипулатор.

    3. Pavlina Gesheva , много ме разсмяхте, много… толкова фантастични и безпочвени обвинения към мене, хората, които ме познават, сигурно си умират от смях. Само ще кажа, че съм коренячка ловчалийка, майка ми, баба ми, прабаба ми (родена в средата на 19 век)… всички са родени и живяли в Ловеч. Затова ме боли за всичко, което се случва в града и благодаря на господин Иво Райнов за нещата, които вади на показ!

    4. Reneta Yaneva .Кои и къде са тези “фантастични и безпочвени обвинения” към Вас? Не ги намирам в коментара си. Явно тълкувате превратно думите ми.Ако живеете в момента в Ловеч, още повече ще Ви боли за всичко, което се случва тук. Що се отнася до нещата, които според Вас Райнов вади на показ, мисля, че се заблуждавате. Господинът просто обича да си пише обозрително, а като общински съветник повече слуша. Спокойна вечер, уважаема.

Comments are closed.