litex1309141PFC Litex

Наставникът на Литекс Красимир Балъков изключи всякакво подценяване от страна на момчетата му в предстоящия двубой с Хасково. Срещата от 8-ия кръг на “А” група е в неделя от 19.00ч на Градския стадион в Ловеч.

Не вярвам да подценим съперника, въпреки че класирането показва голяма разлика в силите. Хасково е отбор с много опитни футболисти и показа, че може да побеждава големите, така че от наша страна няма да има никакво подценяване, още повече, че след това влизаме в една серия, в която ще ни трябва и добра атмосфера за работа. Срещу такъв съперник трябва да подходим с повече търпение. Надявам се да дойдат и повече зрители да ни подкрепят, защото, когато стадионът е празен, атмосферата не е толкова добра за футбол. Именно в такива мачове се вижда характера на отбора. Ще наблюдавам мача с други очи. Искам да видя  освен това, че можем да бием отбори като Левски и Берое,  как ще се справим и със  съперник, който не е фаворит в тази среща”, сподели Балъков на традиционната си пресконференция.

Той няма да може със сигурност да разчита на Александър Цветков и Кирил Десподов, които се възстановяват от контузии. През седмицата здравословни оплаквания от различен характер имаха Антон Недялков, Милчо Ангелов и Никола Колев, които постепенно подновиха заниманията с основната група, но не е изключено старши-треньорът да съхрани силите им за следващите срещи.Всички останали са на линия, което прави избора на наставника за титулярен състав доста труден.

Един треньор трябва да е щастлив, когато има много добри млади и талантливи футболисти като Пламен Гълъбов и Илия Миланов. И двамата са национални състезатели. Имаме толкова много мачове, че ще има време и единия и другия да играе. Отбор, който играе на върха и иска да има успехи във всички турнири, футболистите му трябва да знаят, че ще има ротации в състава. Аз разчитам на всички и съм доволен, че и играчите го разбират”, поясни  специалистът.

Красимир Балъков изрази  своето задоволство от успешния старт на националите в евроквалификациите и победата в Азербайджан.

За пръв път в моя живот познах резултата на националния отбор предварително. Поздравявам Любо Пенев и момчетата, че спечелиха толкова важен двубой. От друга страна, за нас като клуб щеше да е по-добре някои от нашите национали да запише участие, но не се получи. Победите дават самочувствие и затвърждават пътя, по-който националният отбор иска да върви. Отборът има потенциал, но Любо си знае добре работата. Реално имаме големи шансове да се класираме за европейското първенство”, завърши легендата на българския футбол